lørdag den 25. september 2010

Porresuppe i verdensklasse

Suppedag.... det regner og Loverboy har ondt i halsen. Jeg nyder at lave absolut ingenting. Surfe lidt på nettet, hygge med tv og slappe af med en lille eftermiddagslur. Der er intet nyt fra vestfronten, arbejdet var været hårdt og mentalt krævende, maven er tyst og jeg har ikke løbet i to uger...

Suppe til 2 personer brugte jeg følgende:
  • 1 grovhakket løg
  • 1 spsk rapsolie
  • 3 kartofler i tynde skiver
  • 1 porre
  • 6 dl vand
  • 1 grøntsagsbouillonterning opløst i vandet
  • 0,5 dl piskefløde
  • peber
Suppefyld:
  • solsikkefrø
  • sauteret porretop i tynde skiver
Løgene steges i panden ved lav varme, så de bliver gennemsigtige (må ikke tage farve).
Kartoflerne skrælles og skæres i de tyndest mulige skiver. Et godt tip er at skære en eller to skiver af og stille kartoflen på højkant, så glider den ikke under kniven.

Porren skæres op på langs to gange og skyldes under rindende vand. Der kan nemlig gemme sig ret meget jord i porrer. Når porren er ren, skæres den i mindre stykker.


Kartoffelskriverne og porrestrimlerne kommes ned i gryden til løgene, som nu er klare. Dæk grønsagerne med de 6 dl vand og bouillonterningen. Suppen koges under låg i 25 minutter og bliver derefter blendet. Min suppe får en tur med stavblenderen, men jeg vil anbefale den store blender, hvis portionen er større. Bagefter tilsættes fløden og masser af friskkværnet peber - den hvide er smukkest.

Jeg kan godt lide lidt suppefyld, der knaser, og i dag blev suppefyldet til stegte solsikkekerner med porre. Det blev risteet over svag varme mens suppen kogte.

Den færdige suppe serveres med varmt brød og rigeligt smør :-)

2 kommentarer:

  1. Uhmm, der er ikke noget som en god suppe på en regnvåd efterårsdag :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  2. Jeg er også vild med legeret supper :-)

    SvarSlet