Suppe til 2 personer brugte jeg følgende:
- 1 grovhakket løg
- 1 spsk rapsolie
- 3 kartofler i tynde skiver
- 1 porre
- 6 dl vand
- 1 grøntsagsbouillonterning opløst i vandet
- 0,5 dl piskefløde
- peber
- solsikkefrø
- sauteret porretop i tynde skiver
Kartoflerne skrælles og skæres i de tyndest mulige skiver. Et godt tip er at skære en eller to skiver af og stille kartoflen på højkant, så glider den ikke under kniven.
Porren skæres op på langs to gange og skyldes under rindende vand. Der kan nemlig gemme sig ret meget jord i porrer. Når porren er ren, skæres den i mindre stykker.
Kartoffelskriverne og porrestrimlerne kommes ned i gryden til løgene, som nu er klare. Dæk grønsagerne med de 6 dl vand og bouillonterningen. Suppen koges under låg i 25 minutter og bliver derefter blendet. Min suppe får en tur med stavblenderen, men jeg vil anbefale den store blender, hvis portionen er større. Bagefter tilsættes fløden og masser af friskkværnet peber - den hvide er smukkest.
Jeg kan godt lide lidt suppefyld, der knaser, og i dag blev suppefyldet til stegte solsikkekerner med porre. Det blev risteet over svag varme mens suppen kogte.
Den færdige suppe serveres med varmt brød og rigeligt smør :-)
Uhmm, der er ikke noget som en god suppe på en regnvåd efterårsdag :-)
SvarSletMange hilsner
Birthe
Jeg er også vild med legeret supper :-)
SvarSlet