lørdag den 20. august 2011

Nykøbing Mors - frokost og underholdning

engang for længe siden i maj skrev jeg et indlæg, og bad om hjælp til at finde et frokoststed på Mors. Og jeg fik hjælp fra Frk Nim, men jeg oplevede så mange spændende ting, at jeg aldrig blev færdig med indlægget om turen (blablabla  du kan bare læse doven).
Det er for dårligt, for det var en ret sjov oplevelse for mig. Byen er en gammel købstad med gode gamle aner og fine huse og snoede veje. Men det jeg synes, den bedste oplevelse kom, lige da jeg var kørt ind i byen og så dette her!
 Nej, men prøv lige at klikke billederne store og ordentligt efter!
Det er da sjovt - kæmpe perlepladefigurer i forhaven til Hama forretningen! Jeg synes, stadig det er så sjovt fundet på.

Nå men jeg havde jo fået nogle anfalinger til spisesteder i Nykøbing, jeg havde bare glemt at skrive dem ned. Kloge Olga troede godt at hun huske det. Jeg husker bare så dårligt!
 Men jeg kunne huske, at det ene lå ved havnen. Ha hvor svært kan det være at finde. Svært skulle det vise sig, og da jeg havde trawlet byen igennem et par gange, gav jeg op. Så jeg parkerede ved siden pølsevognen på torvet og gik ned af gågaden. Her så jeg så et af de andre steder, som Frk Nim anbefalede nemlig cafeen på hjørnet ved torvet. Jeg smugkiggede på menukortets ene side og blev ikke fristet (Det er også meget muligt, at de mange barnevogne og de ammende kvinder indendøre lige skræmte mig lidt væk).


I hvertfald gik jeg lidt længere ned af gaden og kom i godt i humør igen da jeg så denne biks. Det er sjovt, så her gik jeg ind og bestilte en sandwich to go.

Lad mig bare være helt ærlig. Det havde de ikke prøvet før, men den unge pige var supersød og fik løst opgaven. Så jeg kunne spise min sandwich i bilen. Den var meget snasket og jeg fik brug for alle servietterne og de vådservietter, som jeg i et gyldent øjeblik havde lagt i handskerummet.
Tak for hjælpen, selvom jeg havnede et helt andet sted.

3 kommentarer:

 1. Fed ide med perlepladerne :-D

  Den ser nu ret god ud den sandwich der - jeg håber snart at du kommer min vej......

  KH
  Birthe

  SvarSlet
 2. Hvis du en anden gang skulle komme forbi Nykøbing M, er Belle Epoque ved havnen det bedste sted at spise i Nykøbing - synes jeg.
  Ellers er der også Sallingsund Færgekro, som ligger udenfor byen. Lidt gammeldags men god mad. Kokken er nogle gange i København for at lave mad til dronningen når hun har store selskaber.

  SvarSlet
 3. @Birthe: Det holder max når en by tager sin identitet alvorligt og sætter præg. Jeg er så vild med det. Hvis jeg var Nykøbings borgmester, ville jeg lave en temapark og hyre nogle unge vilde kunstnere til at lave noget sjovt til deres rådhusplads. Det giver kant og er sjovt. Det må der gerne være mere af.
  Sandwichen opfyldte sit formål at mætte de skrigende tarme, men ikke noget varigt minde. Jeg håber også at min vej snart falder syd på :-)

  @Prinsesse Suh: tak for din kommentar. Jeg sætter snart Nykøbing på som spiseby igen. Jeg gad så godt prøve den der mad aka muslinger i cider, chili og persille på Belle Epoque. Hmmmm måske laver jeg dem bare selv indtil videre. Kommer du forbi, bliver jeg vildt glad for at se lidt billeder.

  SvarSlet