mandag den 22. august 2011

Perlespeltsalat og salat med grønne bønner

Dagens menu har stået på bønnesalat, perlespeltsalat og friske hindbær. Jeg har nemlig mistet sulten, og det er træls. Så jeg prøver at overtale maven til at spise lidt. Det går bedst med grønt og frugt.

Begge salater er gamle kendinger i mit køkken, som jeg aldrig lige har nået at blogge om.

Grøn Bønne salat
friske grønne bønner
rødløg
salatost- kan udelades
Dressing
Estragoneddike
sennep
rapsolie
hvidløg
salt
sukker
peber

Bønnerne rengøres og skæres i ensartede mundrette størrelser og dampes i letsaltet vand.  Dressingen piskes sammen og hældes over de lune bønner. Løget skæres i små stykker og blandes med bønnerne og eventuelt salatosten. Salaten kan serveres både lun og kold, og passer godt til alt. Vi får den oftest til kylling eller bøf. Den er så god, og himmelsk hvis man kan få friske grøntsager fra haven.

Perlespeltsalat
perlespelt
sorte oliven
hjemmelavet semidried tomater
salatost
dressing
æbleeddike
rapsolie
saft fra de semitørre tomaterne
salt
peber
frisk hakket rosmarin

Perlespeltsalat opstod som en jeg-har-lyst-til-en lun-salat-men-jeg-gider-ikke-handle. Dem har jeg opfundet en del af, og er en af grundene til jeg har mange glas og dåser på lager i skabet. Så jeg kan altid slå noget noget spiseligt sammen, trods et tomt køleskab.

Salaten er nem at lave. Kernerne koges efter posens anvisninger. Oliven halveres og stenen fjernes. Tomaterne er her mine supermarked tomater, bagt i ovnen ved 100 grader i et par timer sammen med et splask af rapsolie, salt, peber, hakkede friske krydderurter og et presset hvidløg. Andre gange når jeg har ikke tid eller tomater, bruger jeg soltørrede tomater i mindre stykker.

Min eftermiddagsdessert (jo det er der noget der hedder. Jeg fik det ofte, når jeg kom hjem fra folkeskolen.) bestod af friske hindbær med flormelis og fløde.
Hov, hvad ... ser lige i tv, at 7-eleven har tilbud på to croissanter for en blank ti-krone. Måske er madmaven tilbage, hjernen er i hvertfald klar til lidt mere mad :-) Man skal jo bare fristes.

3 kommentarer:

 1. Måske bliver madmaven fristet lidt mere i morgen :-) Salaterne ser skønne ud.

  SvarSlet
 2. Uhmm, det ser dejligt ud!! Jeg må ud og skaffe noget esdragoneddike, så jeg kan lave sådan en bønnesalat :-)

  KH
  Birthe

  SvarSlet
 3. @Camilla: Madmaven blev så fristet og fyldt. Tak for en skøn dag sammen med dig.

  @Birthe: Estragoneddiken er min mors hjemmelavede variant. Jeg mener at det er så simpelt som hvidvinseddike eller almindelig lagereddike, hvor man lægger frisk estragon og vente til smagen er trukket frem. Smagen er så skøn og den er meget anvendelig.

  SvarSlet