mandag den 22. august 2011

Sommerminder fra Spanien

Åh... jeg savner Spanien; dens varme, maden og de venlig folk... nåh ja og feriefri med manden i mit liv.


Jeg gad da godt lige sidde i skyggen på vores valenciske morgenmadscafe og drikke en cortado, friskpresset appelsinjuice og spise søde sprøde croissanter. Småsludre med stamkunderne (Loverboy snakkede, jeg kælede faktisk mest med hunden), og bladrer i en spansk avis uden at fatte detaljerne om finanskrise og verdens bankerot.

Valencia er et gammelt handelscentrum og har mange forskelligartede rødder i forskellige kulturer og religioner. Byen har et overdækket råvarermarked, og ligger i denne skønne bygning. Her forestiller du dig en lækker fotocollage. Jeg har ikke lige fundet funktionen endnu.


Udskåren frugt, friske juice og smoothies
Skinker, oste og pålæg
nyfanget fisk og skaldyr
tænk hvis man havde haft et køkken - alle de skønne retter man kunne lave...

hehehe.... man kunne også købe paellapander i alle størrelser. Jeg havde desværre ikke plads i kufferten til nogen af dem.

Jeg fandt i øvrigt også det skønneste spisested, når man er blevet lidt træt af tapas og valenciske specialiteter.
Og ja man fik to mindre burgere. Menukortet skrev de hver morgen selv hakkede deres kødfars. Respekt! Jeg tror måske, det er den bedste købeburger, jeg nogensinde har spist. Ever!

Hov jo, jeg har jo lovet nogle billeder fra Madrid til udvalgte læsere- jeg har jo sagt, jeg er doven for tiden og ikke gider at blogge alle de gamle kladder færdige.


Alene udsmykningen af hovedbanegården i Madrid kunne få mig til at vende tilbage. De har altså bygget en palmehave inden i bygningen, hvor der blandt andet bor en ret stor samlig af skildpadder. Fantastisk god underholdning.


Vi tog jo hurtigtoget fra Madrid til Valencia. Super nemt... altså det var efter jeg havde brugt meget tid (to uger) på at booke internetbilletter på mit ikke-eksisterende spansk. Man er vel sparsommelig og taknemlig for google translate.
Vi kørte i disse superhurtige tog, som godt kan ligne sutsko, støvler eller et mekanisk næsedyr. De var så komfortable med lækre sæder, strømstik, tv, radio og aircon. Vupti 350 km eller bedre kendt som 1,5 timer senere var vi fremme i Valencia. Det er en tur, som godt kan anbefales, og nej jeg fik ikke nogen propper i ørerne. Jeg sagde jo, det var et fedt tog.

5 kommentarer:

 1. Ej, sikke nogle billeder - og sådan nogle markeder ville jeg altså gerne have i nabolaget. Hvor ville madlavning da bare bliver endnu sjovere :-)

  KH
  Birthe

  SvarSlet
 2. uha ja længes allerede efter en gylden tid med ferie, og kan godt forstå du har nydt de steder, du viser frem. Sikke markeder.... jeg er spændt på de nye Torvehaller i KBH. Mon de kan leve op til navnet?

  SvarSlet
 3. Hvor ser det bare dejligt og lækkert ud!!! Hvis jeg ikke tager helt fejl, så varer det vel ikke så længe inden I sætter afsted mod Valencia igen efter et par eskimoer?

  Håber du har det bedre og hcg falder planmæssigt. Det er sku' bizart at gå og vente på at man ikke længere er gravid og at kroppen så også fatter det :-/

  Knus fra Betty

  SvarSlet
 4. @Birthe: jeg er så vild med madmarkeder, og der var så mange lækkerier

  @Tante Sød: Det var en super ferie. Jeg glæder mig så meget til torvehallerne, og de åbner jo lige om lidt :-)

  @Betty: Jah, eskimoer :-D Vi vil gerne tage turen engang til, men vi skal vente to til tre måneder. Såh det... Mit hcg falderplanmæssigt, men kroppen er ikke helt med endnu. Jeg vænner mig aldrig til alt ventetiden og man ikke kan handle sig ud af tingene.

  SvarSlet
 5. Øj, det ser skønt ud. Alt lige fra cafeen, til madmarkederne, til burgere! Det var da nogle vildt sjove tog!

  SvarSlet