onsdag den 24. august 2011

Nikolaos Strangas vidunderlige kageverden

Indrømmet det var svært at vælge mellem de små mesterværker. Men det lykkedes, og her er hvad vi valgte at dele.
Ejeren Nikolaos kom selv ud og fortalte om kagerne og hyggesnakkede om sit projekt og kagemission. Men tilbage til kagerne. Det var jo derfor, vi var der. Jeg er hverken en stor kageentusiast eller særlig kyndig i kageord, men jeg elsker at smage, så smut lige over til Camilla, hvis du vil have en mere korrekt beskrivelse af kagerne. Hun er også så tjekket, at hun skriver ting ned.
 Nordic Passion - chokoladebund, chokoladekugler, havtornsmousse og chokolademousse pyntet med småkagegrums og den japanske urt Shisu. Kagen smagte vidunderligt. Jeg var lidt nervøs for kagens tyngde. Den slags kager plejer at straffe spiseren, men Strangas er en kagemester. Kagen er smækfyldt med chokoladesmag, og starter med chokosmag og går over i den smukke havtorn, som bringer lethed og syre til den mørke smag, og alt dette uden kagen ikke beslag på hele maven. Jeg var ret vild med urten, som jeg synes smagte mineralsk. Urten bruges også til sushi for at rense ganen.

 Denne beauty hedder Strangas Pure Cassis, og det var en chokoladebombe fyldt med den skønneste koncentrerede solbærsmag. Jeg fatter ikke, hvordan han gør det.
 Og se lige hvor smuk den er. Kagen er sprayet og får derved det metaliske look. Det vilde ved denne kage var den startede med at smage af solbær og derefter af chokolade. Vild heftig smagskombination, og den var pakket med smag.
Strangas Passion var et tredje mesterværk. Jeg synes, den er så fin. Fnuglet lagkagebund på mandelmel smurt med et tyndt lag chokolade belagt med passionsmousse og pyntet med chokoladekugler, og toppe af blød chokolademousse (selvfølgelig en helt tredje chokoladesmag end de foregående). Dette var min favorit. Kagen var for lækker, blød, let og smagfuld.

Maracons var der i massevis. Jeg hørte hans søde kone fortælle, at i dag havde de 11 varianter (!) Denne dag fangede mit øje smukke pastelfarver og ord som basilikum, havtorn, hindbær, lakrids, passionfrugt og rosmarin. Og vi var så heldige, at vi prøvesmagte den salte karamel. Den var god, og jeg er ikke engang særlig vild med maracons. Som sagt jeg er ikke et kagemenneske, men hvis de har den med harpiks, næste gang jeg kigger forbi, ligger den i min mave. Det lyder nemlig så spændende. Han er for vild, og jeg elsker smage.

Kort sagt, jeg synes det var en rigtig god oplevelse at besøge Strangas, og jeg kigger helt sikkert forbi. Jeg er nemlig så vild med passionerede mennesker med en ambition om at skabe nye og vilde smage, og det har Strangas.

Nå ja jeg købte også lidt med hjem, kokostoppe til Loverboy, luksusmusli til mig, skumfiduser (lakrids, hindbær og passionsfrugt) og minimargenstoppe (smag af chokolade, hindbær og vanilje. I like!)
Og vi fik en lille gave ... de små kageslikkepinde - det er i hvertfald hvad jeg tror det er :-) Nævnte jeg, at vi sad der i over 2 timer og hyggede os for vildt?

8 kommentarer:

 1. WOW, jeg er meget imponeret. Jeg smagte selv et par af hans små kreationer på chokolademessen - men det er er da helt vildt :-)

  Jeg håber virkelig at det bliver til et besøg der engang.

  SvarSlet
 2. Ih du milde, sikke nogle kager :-)

  KH
  Birthe

  SvarSlet
 3. Jamen, hold nu da fast det ser lækkert ud! Jeg sidder jo nærmest og savler ned i tastaturet - lol :o)

  knus
  Camilla

  SvarSlet
 4. Hold nu op , det ser jo helt fantastisk ud!

  SvarSlet
 5. Lækre indkøb - elsker skumfiduserne .-)

  SvarSlet
 6. Tusind tak for sidst, søde. Det var en skøn tur :-) Tjekket at skrive ned?? Det er et skalkeskjul for hvor dårligt jeg husker! :-)

  SvarSlet
 7. Wauw, hvor ser det overdrevent lækkert ud!

  SvarSlet
 8. @Malou: Gad faktisk godt prøve nogle flere af hans chokokreationer- jeg forestiller mig også han er god til petit fours. Jeg kan klart anbefale et besøg hos ham.

  @Birthe: jeg er også så imponeret af hans arbejde

  @Camilla: jeg savlede også en del derinde og fik beslutningsangst, men er jo en kæmpe kompliment

  @Sofie: det både så og smagte fantastisk

  @Piske: Skumfiduserne er så gode, og døje fordi smagen er så intens. Lakridsskummene er de bedste og nu tror jeg lige jeg skal spise en mere :-)

  @Camilla: Selv tak og tak for de smukke blomster. Det var så dejlig en tur. Jeg synes nu du er ret tjekket og skøn.

  @Betty: det er nu det vildeste sted og jeg kan på det varmeste anbefale et besøg.

  SvarSlet