søndag den 31. juli 2011

Butterdejssamosaer med spicymos af kartofler, ærter og majs

Jeg elsker samosaer og tidligere har jeg boet tæt på dygtige grønthandlere, som altid forsynede mig.
Men det er slut, og så må jeg jo selv til arbejdet, og som meget andet ender det med at være en tilfredsstillende opgave. Det er bare fedt at lykkes med en variant med det perfekt touch.

Sådan blev den kødfri aftensmad til en omgang mexi-inspirerede samosaer fyldte med fars af kartofler, fryserens grøntsager og masser af frisk chili. Samosaerne fik godt selskab af en fyldig og grov salat samt en raita-agtig dip. Man må nemlig godt blande de gode sager :-)


Majs'ene viste sig at være en lækker tilføjelse. Den gav et sødt modspil til den meget stærke chili. Ok, samosaerne blev muligvis lidt (for) stærke, men jeg elsker stærk mad, og det giver en god undskyldning for at spise en masse dip.

Farsen bestod af:
mosede kogte kartofler
løg
hvidløg
majs
ærter
sukkerærter  - jeg havde ikke så mange ærter og slet ingen bønner
tørret koriander
spidskommen
en hel rød chili

Løgene brunes og blandes med de resterende ingredienser. Det er vigtigt at smage farsen til. Den skal være pakket med smag, da både kartoflerne sugerne smag og butterdejen tager en del af smagen. Jeg gik all in og gav den masser af chili. Farsen skal køles helt ned inden den skal indpakkes i butterdejen. Jeg bager mine samosaer i ovnen.


Du kan se her hvordan resten af arbejdsgangen er fra sidste gang, jeg lavede samosa.

Jeg fik lidt kolde fødder af den stærke fars, så jeg blandede lidt creme fraiche med friskhakket mynte og et par tomater i små tern, og smagsatte med salt og peber.
Skøn aftensmad!

2 kommentarer: