tirsdag den 19. juli 2011

Mercado de San Miguel, Madrid

Madrid er en skøn by. Jeg var blevet advaret om hedebølgen, men høj temperatur (35) og den lave fugtighed var fint for mig... nåh ja vi sneg os også langs husmurene for at finde den smule skygge, husene kunne kaste af sig. Det giver god mening, at de har ophængte solsejl over gågaderne, for der er skuet helt op for solen på disse kanter.


Madmæssigt er det hverken blevet til det helt store eller vilde. Vores fokus har været et andet sted, og det var ok. Madmaven brokker sig lidt, så vi tog forbi madmekkaet Mercado de San Miguel. Det er det ældste overdækket madmarked i Madrid, og det renoveret i 2009. Markedet indfrier deres ambition om tiltrække de bedste råvarer, forhandlere og fagfolk. Det er et sted for madører, der sætter pris på mangfoldigheden af spanske fødevarer. Og det tror jeg nok lige jeg gør.
Der var alt hvad hjertet kan begære: Skaldyr i mange afskygninger, diverse oste, alle mulige pølser, tørret frugt, nødder, vinbarer og min favorit var nok cavabaren var bygget sammen med østersbaren. Vi spiste aftensmad der, vi købte lidt fra den bod, vi synes om og kunne spise tapasen ved høje receptionsborde sammen med alle de andre besøgende (læs: ingen stole). Det virker som om at de fleste var lokale madridriller, madrianere... fra Madrid altså

Her er lidt stemningsfoto eller madporno om du vil...
 Østers/cavabaren

jeg ville blive småalkoholisk på disse kanter - to glas cava -8 euro

 Kaviartapas...
 kaviar på flødeost og krabbesalat med lakserogn...
Maracoons til 1 euro... men jeg er nok den eneste i landet, som synes de er en smule overvurderet...
måske har jeg bare kun smagt de klistrede slags... eller er de sådanne?

oliven, sadiner, ost, syltede blomkål etc Oh yeah....mini fois gras burger, spyd med tomat og mozzerella i pesto og spyd med skinke og tomat
 gedeostetapas på tomat og gazpachosuppe

 Diverse kroketter...
 Diverse rejer, jomfruhummere og andre skalddyrsarter jeg ikke kender...
 Lidt blækspruttesalat og pil selv rejer...

Kager....

Gid de københavnske torvehaller bare bliver kvart så coole og fede...

4 kommentarer:

 1. MUMS, det ser ikke ud som om de sulter på de kanter :-D

  KH
  Birthe

  SvarSlet
 2. Jeg fik også så hatten passede eller bæltet strammede :-)

  SvarSlet
 3. Øj, hvor ser det bare lækkert ud!
  Der er bare ikke noget bedre end de markeder :)

  /Gitte

  SvarSlet
 4. Jeg elsker madmarkederne og Loverboy har været så tålmodig at gå med og vente på at jeg kigger færdig. I dag var vi forbi madmarkedet i Valencia og der var mange hønsefødder, kalvehoveder og andre mærkelige ting.

  SvarSlet