onsdag den 20. juli 2011

Ægdonation - eller rejsen til IVI i Valencia

Så kom vi frem til Valencia, det var en lang rejse herned til den spanske solkyst. Togturen fra Madrid var skøn og gik hurtig.

Desværre havde nogen lovet at give os en opdatering på æggenes tilstand om lørdagen. Men da lørdagen og søndagen gik, uden vi hørte en lyd, steg vores angst og forventningerne faldt markant. Hvorfor hører vi ikke  noget... var faktisk det eneste, som løb gennem vores hjerner og samtaler. Ventetid er altså en hård nyser, og det forværres, når vidensbegærlige og kontrolfreaks som os ikke hører noget.

Nå, men mandag morgen ringede de roligt og frejdigt.. om vi ikke bare lige smuttede forbi klinikken senere på eftermiddagen for eksempel kl 15? Æggene?!? De havde det da fint; der var to til oplægning og tre andre var allerede blevet lagt i fryseren. De sidste fem lå til observation og ville blive frosset ned, hvis de udviklede sig godt.
...
Jeg tror, mit hjerte hoppede et slag over, og tårerne løb til. Det kommer altid bag på mig, hvor stærke følelser denne her møgproces kan fremkalde uden advarsel.

Vi tog ud til klinikken og var meget spændte og nervøse. Den store Carlos Simon tog imod os, og se lige hvad han viste os. Dette er de to fine blastocyster, som lå og ventede på os. Det, man kan se på billederne, er at celledelingen er skiftet til en embryosblast, og at kanten af ægget nu er klar til æde sig ind i livmoderslimhinden.

 Jo tak, min slimhinde så også fin ud på scanningen, og jeg fik ros af lægen. Æggene fik også meget ros. De er helt perfekte ifølge Simon. Jeg kan altså godt lide folk, der roser. Det får mig til at føle tryg og rolig. 
Tilbagelægningen gik, som det skulle. Ikke lige min kop te, men Simon og sygeplejersken var søde og forstående.

 Så nu er jeg altså gravid-agtig eller pre-gravid... jeg ved ikke lige, hvornår det rigtigt tæller, men min krop bør efter alle hormoner og forventninger snart gå i gang med at producere de famøse hormoner, som hjælper med at bygge børn.

Tænk hvis vi fik tvillinger... nu går jeg bare og slapper af, mens Loverboy fejer alle småstene af vejen og sætter grænser for madmaven... der er jo masser af ting, man lige pludselig ikke længere må spise...

Det her er lykke... 

14 kommentarer:

 1. Snedige SushiSteg!

  Fingrene krydset for dig og æggebarnet!!!

  KH Tine (aka the blogless sister, men kan ikke få lov til at lægge kommentar når jeg er logget ind :-/ )

  SvarSlet
 2. *phew* tror lige mit hjerte sprang et slag over der. Jeg krydser, som Tine, fingre for at æggebarnet bider sig godt fast i dig.

  Glæder mig virkelig på jeres vegne. Lots of bloggerlove <3

  Kh Malou

  SvarSlet
 3. Pyha... en gyser! Men hvilket fantastisk godt resultat! Vildt spændende! Nu skal den være der for dig! Alle de bedste ønsker, Betty

  SvarSlet
 4. åhh mit hjerte sprang næsten osse lige et par slag over. Hvor er det rørende at høre din fortælling, man kan så levende sætte sig ind i jeres følelser. Alt held i verden til den videre proces.
  KH Marianne

  SvarSlet
 5. Årrh, kære M, hvor er det dog dejligt!!! Fik lige tårer i øjnene der :-)

  Pas på dig selv!!

  Knus
  Birthe

  SvarSlet
 6. Pyyhh, sikke en fortælling. Jeg levede mig helt med i beretningen og fik en stor klump i halsen. Dejligt at høre, at alt er gået fint indtil nu. Og så skal der lyde et lille tillykke her fra. Teknisk set er du jo gravid :-) Varme tanker og klem Camilla. PS. Er helt overbevist om, at maven tåler et stykke kage hos Strangas efter sommerferien ;-)

  SvarSlet
 7. Hej - "faldt" over din blog - Den er dejlig personlig, og med masser af mad. Du har helt sikkert fået en ny fast læser.
  Håber alt går godt for dig i Spanien - er SLET ikke misundelig - Elsker Spanien og dets mangfoldighed.

  Mads

  SvarSlet
 8. Det lille koekken20. juli 2011 kl. 14.29

  Åhh.. hvor jeg altså også krydser fingre. håber virkelig det bedste. Tak for dit svar mht til KBH, vi må se hvad vi når. Det skulle jo desværre blive regnvejr.. øv øv. Havde håbet på godt vejr, da vi skal cykle rundt. Vi får se.. glæder mig til at høre hvordan det hele går..
  Knus Anja aalborg

  SvarSlet
 9. yes. hygge til jer og ro til den udrugene sushisteg:-)

  kan en sushisteg egentligt overhovedt ligge på æg?

  SvarSlet
 10. Hvor skønt for jer! Bliver så spændende :)

  /Gitte

  SvarSlet
 11. @Anonyme Tine: Yeah, keep those fingers crossed ( ...?? Og betyder det også vrede fingre og hvad er det så?)

  @Malou: ;-) tak for love. Jeg går snart igang med at lede efter 1.hjælpskurser på nettet til hjertehop og -stop

  @Betty: Det er så vildt og jeg veksler mellem at være superlykkelig for at være her og være hammernervøs - mest det første :-) Tak

  @Marianne: Tak :-) jeg kan være bange for at det der hjertehop kan gentage sig. Det bliver vist kun mere spændende herfra og frem.

  @Birthe: tak. Jeg har stadig et sug i maven, og Loverboy passer godt på mig. Kan nærmest ikke få lov til at gå selv... lejer nok en cykel senere, så jeg kan komme lidt rundt og kigge mere

  @Camilla: tak skal du have. Jeg føler mig næsten gravid med kvalme, men det kan sagtens skyldes varmen og alt den frituremad jeg spiser... har lige købt en kæmpe vandmelon og næsten spist en hel salat til frokost ... og lidt burger... mere om det senere. OG ja, der er plads til Stangas

  @Mads: Velkommen til. Jeg er så forelsket i Spanien og alt dens mad. Jeg må finde et sprogkursus derhjemme, for det er altså svært at forklare at man gerne vil have af alt det lækre. Indtil videre går det fint med kropssprog som at vifte rundt med hånden... mens jeg smilende siger Danese no habla espaniol og visker franske glose af de forkerte ord.
  PS har luret på din blog, som jeg skal læse mere af. Du skriver jo som mig :-)!

  @Anja: tak skal du have. Jeg håber også alt hvad jeg kan. Regn i København siger du ... det forsvinder. Noget med tøj og regnvejr :-)

  @Heidi: tak :-D Hahahaha... måske er jeg mere en fisk med rogn end en steg på æg

  @Gitte: tak skal du have. Det her er for vildt og vi er så spændte

  SvarSlet
 12. Jeg krydser fingre, tæer, ben og arme (egentlig et mirakel jeg overhovedet kan skrive i den tilstand) - og håber du bliver mere end bare teknisk gravid :-)

  SvarSlet
 13. @ Heidi: Der er massere af mirakler i luften :-) det er nemlig der skal til. Tak

  SvarSlet
 14. Kun glade fingre - til gengæld krydset så man næsten ikke kan taste :-)

  SvarSlet