mandag den 2. maj 2011

Nem hjemmelavet müsli

Til madbloggertræffet fik jeg en pose med Helios økologisk Amaranth nødde müsli. Det er en lækker müsli, og vi spiste den så hurtigt, at den aldrig kom med i et blogindlæg. Siden da har jeg tænkt på musli.
 
I dag prøvede jeg mig lidt frem. Müsli er super nemt at lave, og kan opbevares i et tætsluttet bøtte til de morgner, hvor man ikke har tid til at riste den. Jeg brugte det, som jeg havde i skabet, men man kan jo bruge de nødder, frø og korn, som man kan lide.

Müsli
en spsk smør
en spsk honning
en håndfuld pecannødder
en håndfuld solsikkefrø
en håndfuld havregryn

Smørret smeltes på en pande og honningen tilsættes, når det er smeltet. Jeg brugte ikke så meget, da jeg bedst kan lidt det lidt tørt og mindre sødt.
Herefter ristes nødderne og frøene i det søde honningsmør til det tager farve. Havregrynene rister med i et lille stykke tid. Blandingen af køles og spises/gemmes til en anden god dag.
 
Jeg spiste min ovenpå græsk youghurt med hjemmelavet blåsirup. 

Blåbærsirup
en håndfuld frosne blåbær
et skvæt ahornsirup
mikroovnes i 1 minut

Næste gang blander jeg yoghurten op med siruppen først- da müslien blev lidt våd.

4 kommentarer:

 1. Uhmm, blåbærsirup, hvor skønt :-) og lækker müsli du har fået lavet....

  KH
  Birthe

  SvarSlet
 2. altså jeg læste det som nem hjemmelavet sushi! hvad mon jeg har i tankerne. Den musli fra helios var rigtig lækker. Din ser nu også ret god ud.

  SvarSlet
 3. Mmmmhh, Müsli og blåbærsirup - så mangler jeg bare at det er morgen..... (og at det stod i mit køkken :-)

  SvarSlet
 4. @ Birthe: Müslien smagte fantastisk både nylavet i går og i morges. Og blåbærsirup er bare en af mine favoritter.

  @Heidi: Du kan bare læse tanker og mine madplaner, for jeg var ude og spise sushi med en god veninde her til aften... og måske poster jeg de skønne bidder, så du kan længes endnu mere... (Onde sushisteg)

  @Camilla: hehehe, jeg kender godt fornemmelsen af at der mangler nogen, som har lavet noget lækkerier til mig i køkkenet

  SvarSlet