søndag den 15. maj 2011

Rødbedesalat med mandler, quinoa og salatost

Indlæggene hober sig op, jeg mangler stadig at skrive om min trælse oplevelse på Meyers Saxkøbing Hotel og turen til Nykøbing Mors og... og .... så i stedet gik jeg i køkkenet og hyggede mig med at lave frokost til den kommende arbejdsuge.

Min frokost på arbejdet består næsten altid af aftensmadrester varmet i mikroen, rødbede eller bønnesalat eller rugbrød med torskerogn med indiske syltet mango chili. Det er måske lidt kedeligt, men det er hurtigt, billigt og nemt. Og det er sund mad lige som jeg godt kan lide den.
Rødbedesalaten varierer altid lidt efter hvad jeg i gemmerne og køleskabet. Idag var der ikke så meget spændende.

Ingredienser til 4 personer
3 store kogte rødbeder
3 dl kogt quinoa
1 gedefeta fra Basar Vest
2 dl ristede mandler
persille til pynt

Dressingen sjussede jeg mig frem til. Jeg kan kan lidt at den sparker lidt munden fordi rødbederne skal have en masse modspil, da de drikker dressingen. Dagens dressing blev blandet af frisk hvidløg, sennep, estragoneddike, chiliolie og smagt til med lidt salt, peber og sukker.

Jeg bruger min fine Alligator hakker fra madbloggertræffet. Den er bare supergod. Jeg hakker løg i tern og rødbeder i juliennestænger og samtidigt er den nem at rengøre. Me Like!

Koppen indeholder dressingen, og der har sneget sig en tørret chili fra olien med. Jeg ved, det er en chili, for jeg bed i den senere, da jeg spiste lidt af salaten. Det må være en ris a la mande chilimandel. Hvor mon min gave er henne?

Fine mundrette rødebedestrimler - formet som en klumpfisk :-)

2 kommentarer:

  1. MMmmhh, rødbedesalater er også en af mine favoritter. De kan varieres i det uendelige.

    SvarSlet
  2. Åhh, det ser godt ud, M :-)

    KH
    B

    SvarSlet