Risotto 3 personer
- et bund grønne asparges
- en bakke portobellosvampe
- 250 g arborio ris
- 1 L Oscars hønsebouillon
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 dl martini
- salt og peber
- Arla Castello Reserve Herrgård
Risene steges med løgene og efter lidt tid tilsættes alkoholen, som "brænder" af. Oscars bouillon er nemt at bruge. Man tilsætter blot 25 g pulver til 1 L vand og rører rundt. Når man laver risotto er det vigtigt, at bouillonen hele tiden er i kog, så væsken er varm, når den tilsættes risottoen. Bouillonen tilsættes i mindre slatter, således at risene kan opsuge væsken og blive mere grødagtige.
Jeg stegte svampene på en anden tør pande, og tilsatte dem løbende til risottoen. Dels for at give ottoen smag og for at få svampene stegt tørre. Aspargeserne blev skåret i mindre stykker og stegt i lidt rapsolie og røg i ottoen. Dog stegte jeg hovederne tilsidst, så de kunne ligge ovenpå risottoen og pynte.
Jeg brugte den sidste rest af Herrgårdsosten fra bloggertræffet, halvdelen røg i risottoen og resten ind på bordet. Den ost er virkelig god, og jeg kommer til at købe den igen.
Det var en skøn aftensmad, og jeg savnede hverken kød eller fisk - dog ville et glas koldt hvidvin passe perfekt :-)
Åhh.. det ser godt ud.
SvarSletDet er hundrede år siden jeg har lavet risotto. Det må jeg ha gang i når mit kartoffel tema er færdigt..
:-)
Hej,
SvarSletrisotto er altså bare LÆKKERT, og med friske asparges bliver det bare endnu bedre :o)
Jeg er helt enig med dig i, at Herrgård-osten er rigtig god - jeg har sjovt nok også brugt den til risotto og det var en rigtig god til
knus
Camilla
Uhm, det er en rigtig lækker risotto :-)
SvarSletELSKER risotto og den opskrift tager jeg også altid udgangspunkt i :-)
SvarSletJeg er også helt pjattet med den ost og vil også klart købe den igen.
Knus
B
Risotto er bare SÅ godt! ... enkelt, lækkert og uimodståelig!
SvarSlet