onsdag den 11. maj 2011

Risotto med asparges og portobellosvampe

Det vrimlede med asparges i Irma, og de står højt på min liste over skøn aftensmad. Det er længe siden jeg har lavet risotto. Jeg tager altid udgangspunkt i Jamie Olivers opskrift fra "Det er bar' mad".

Risotto 3 personer
  • et bund grønne asparges
  • en bakke portobellosvampe
  • 250 g arborio ris
  • 1 L Oscars hønsebouillon
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl martini
  • salt og peber
  • Arla Castello Reserve Herrgård
Løgene hakkes og svitses i olie. Aspargesernes nederste del brækkes af, og de hviler i et glas koldt vand, så de kan blive helt sprøde. Svampene renses nænsomt og skæres i stykker

Risene steges med løgene og efter lidt tid tilsættes alkoholen, som "brænder" af. Oscars bouillon er nemt at bruge. Man tilsætter blot 25 g pulver til 1 L vand og rører rundt. Når man laver risotto er det vigtigt, at bouillonen hele tiden er i kog, så væsken er varm, når den tilsættes risottoen. Bouillonen  tilsættes i mindre slatter, således at risene kan opsuge væsken og blive mere grødagtige.
Jeg stegte svampene på en anden tør pande, og tilsatte dem løbende til risottoen. Dels for at give ottoen smag og for at få svampene stegt tørre. Aspargeserne blev skåret i mindre stykker og stegt i lidt rapsolie og røg i ottoen. Dog stegte jeg hovederne tilsidst, så de kunne ligge ovenpå risottoen og pynte.

Jeg brugte den sidste rest af Herrgårdsosten fra bloggertræffet, halvdelen røg i risottoen og resten ind på bordet. Den ost er virkelig god, og jeg kommer til at købe den igen.

Det var en skøn aftensmad, og jeg savnede hverken kød eller fisk - dog ville et glas koldt hvidvin passe perfekt :-)

5 kommentarer:

  1. Åhh.. det ser godt ud.
    Det er hundrede år siden jeg har lavet risotto. Det må jeg ha gang i når mit kartoffel tema er færdigt..
    :-)

    SvarSlet
  2. Hej,

    risotto er altså bare LÆKKERT, og med friske asparges bliver det bare endnu bedre :o)

    Jeg er helt enig med dig i, at Herrgård-osten er rigtig god - jeg har sjovt nok også brugt den til risotto og det var en rigtig god til

    knus
    Camilla

    SvarSlet
  3. Uhm, det er en rigtig lækker risotto :-)

    SvarSlet
  4. ELSKER risotto og den opskrift tager jeg også altid udgangspunkt i :-)

    Jeg er også helt pjattet med den ost og vil også klart købe den igen.

    Knus
    B

    SvarSlet
  5. Risotto er bare SÅ godt! ... enkelt, lækkert og uimodståelig!

    SvarSlet