torsdag den 5. maj 2011

Min livret på Sushitarian...

er meget sushi.

I øjeblikket arbejder jeg som en hest, og heldigvis havde jeg social madaftale med en veninde. Vi havde noget dejligt at fejre sammen, og det skulle foregå på Sushitarian. De har nemlig dejlig sushi - risene er gode, fisken er frisk og delikat, og der er skønne kompositioner af maki og nigiri.
Og hun synes kun det er lidt mærkeligt, at jeg fotograferer min mad :-)

Jeg bestilte en special menu. Først kom der en laksetatar med urter og hindbær. Tataren havde fin smag, men flere steder var kødet ikke skåret helt igennem. Det er sjusket, og bør ikke ske på en restaurant på dette niveau. Men smuk var den.
 
Da sushien kom, blev jeg faktisk lidt overvældet. Der var en hel del mad. Der var en delikat tun ceviche med avocado og hakket jalapenos i en ingefær/miso dressing. Den var god!
På tallerken stod der også lidt sachimi rolls med hummer i chilimayo. Det er dem, som først er rullet i tang og siden viklet ind i tyndskåren agurk. Der var også et par maki med tun og avocado toppet med lidt teriyaki sauce og cashew nødder samt to maki med laks, agurk og basilikum toppet med lakserogn. Mums lakserogn - jeg spiste alle rognene- jeg elsker den måde de smager, knaser på og falder sammen og smagen siver ud inde i munden.

Nigiri'erne var også lækre - der var en king crab, en skøn hvidfisk med chilimayo og fintsnittet forårsløg, hummer, seared tun, seared hvidfisk, lakse toro - fra den fine fede mave og en laksenigiri  med citron.
Jeg må indrømme at jeg ikke kunne spise helt op, og jeg måtte levne et par maki og halvdelen af hummeren. Jeg elsker hummer og også i forbindelse med sushi, men jeg synes, den har tendens til at være lidt tør, når jeg får den som sushi. 

Betjeningen var behagelig, venlig og imødekomne, men prisen er lidt høj 325 kr men tilgengæld er kvaliteten også derefter. Det er et af mine ynglingssushisteder i byen.


10 kommentarer:

 1. Hæ hæ, jeg deler næsten den samme livret - dog har jeg stadig til gode at spise på Sushitarian :-)

  Det ser virkelig godt ud, er vild med det hele - lakse toro smelter i munden på den lækreste måde.

  Hmm, det bliver vist en sushidag ;-)

  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 2. Åhh, slemme slemme sushisteg....

  Jeg magter det ikke. vil også spise sushi. nu

  SvarSlet
 3. Hej Malou,
  jeg ælsker også laksetoroen. Alle har brug for et samtalekøkken og gode sushidage - det sidste er i hvert fald vigtigt ;-)
  SS

  SvarSlet
 4. Yeah, jeg sender onde sushibeats ud i blogland og smitter med sushifever :-D
  NU...NU...NU.... kan du mærke det?

  SvarSlet
 5. oh, det er også en af mine yndlinge... dejlig mad og så er det sådan en hyggelig kringelkroget restaurant.

  SvarSlet
 6. Hvor ser det bare lækkert og delikat ud ... nu er jeg simpelhen nødt til at gå ud og undersøge hvordan sushiklimaet er her i Sharm el Sheikh...

  SvarSlet
 7. namme nam ... jeg fik min første sushi for nylig, og var VILD med det. Det der ser godt nok tasty ud ... jeg vil ha' mer!
  KH Marianne

  SvarSlet
 8. Hej Carla,
  det er nemlig en rigtig kingelkroget restaurant og dejlig mad - bare lidt dyrt. Men der er jo en sammenhæng mellem pris og kvalitet,
  SS

  SvarSlet
 9. Hej Rikke,
  tak for du kiggede forbi og lagde en hilsen. Jeg vil meget gerne høre og se sushiklimaet fra Sharm el Sheik. Dejlig blog du har dig. Jeg glæder mig til at høre mere om din nye killing.
  /SS

  SvarSlet
 10. Hej Marianne,
  ja det er skrækkeligt som sushi er vanedannende. Heldigvis hører det på den sunde liste, men jeg har det lige som dig. JEG VIL HA MER!
  ;-)

  SvarSlet