lørdag den 30. april 2011

Påskefrokost 2011 på Villa Vest

Villa Vest ligger i det idylleriske Lønstrup med udsigt over Vesterhavet. Jeg er kommet i Lønstrup hele mit liv, men det er aldrig lykkedes mig at komme på Villa Vest og spise, da jeg oftest er i området i lavsæsonen. Det er et af de smukkeste steder jeg har været. Alle borde har udsigt over Vesterhavet og restauranten er holdt i lyse nordiske farver og materialer.
Denne gang havde vi booket bord til Villa Vests Påskefrokost til 388,- kr

Vi blev budt velkommen med salte mandler og nogle knækbrødstrænger med sesam med en fræk bearnaisedip til. Og ret hurtigt kom der tre forskellige slags friskbagt brød på bordet med hjemmerørt smør. Dejligt smør - faktisk kom jeg til at spise ret meget af det... ja ok det var faktisk kun mig, der spiste alt smørret, men det smagte så godt. Det var fra et lille lokalt mejeri - Sønderhavens Gårdmejeri. i Brønderslev, og jeg tror, det er noget af det bedste smør, jeg har smagt.

Vores søde nordjyske stormsmilende tjener forklarede, at påskebordskonceptet var opdelt, således at vi fik små fade med de første retter, og derefter ville der være en buffet med kødretterne efterfulgt af en oste- og dessertbuffet. Det lød jo lovende.

Vores første retter var stegte sild på stegt rugbrød med syltet rødløg, store kapers og karse. MUMS, jeg spiste næste to, for de var gode med grovkornet sennep, ja jeg spiste blandt andet den sild længst til venstre.

Den anden ret var skiver af en koldrøget laks fra Hyttels røgeri. Den blev serveret med rygeost, tørrede tomater, knust malt og karse. Flere af gæsterne mente, at laksen var påskebordets højdespringer. Jeg var ikke så begejstret for den, da mit stykke havde lidt bugstrimmel, og jeg er bare ikke vild med rygeost. Jeg forstår ikke konceptet. Jeg elsker ost og røgede madvarer, men rygeost smager bare mærkeligt. Jeg prøvede et stykke uden ostedelen, og fisken var god kvalitet, men retten overbeviste mig ikke.

Så kom der heldigvis to nye fade. Det første fad var hjemmerørt stenbiderrogn på salat med stegt spegeskinke, kartoffelchips, syltede rødløg, fløde og masser af frisk purløg, kørvel og dild. Stenbiderrognen var rørt med lidt citronskal, og havde bevaret sin fine delikate smag, men den var lidt undersaltet, så jeg gav den lidt hjælp fra bordets flagesalt og frisk citronsaft. Dejlig ret, som jeg kom til at spise alt alt for meget af, da begge mine bordherrer undslog sig. Himmelsk for en sushisteg, men det hævnede sig senere.
Det tredje fad var hovedløse saltkogte skalrejer i en dyb skål sammen med nogle citronbåde og en masse krydderurter og feltsalat. Rejerne var faste, kødfulde og smagte vidunderligt af havet. De kom sammen med en smuk og delikat safranmayonaise.

Så åbnede tag-selv-buffen. Der var dampede asparges med pocherede hønseæg i en vinaigrette med små kapers og krydderurter. Kalvesteg med en lækker fed bearnaise med ekstra meget estragon - jeg elsker den sovs. Min ynglingsret var den pocherede vesterhavstorsk med blomkål på tre forskellige måder i en mild sennepssovs med masser af frisk dild. Torsken var så lækker blød, saftig og tiltalende, at jeg fortrød de mange ekstra mundfulde stenbiderrogn og brødbidder med smør.

Buffeten bød også på braiserede svinekæber med rødbedestrimler og syltede løg. Jeg sprang altså denne ret over, men Loverboy elskede den. Jeg prøvede at overtale min mave til at lave plads til osten og desserten. Det lykkedes delvist.

Ostene kommer også fra Sønderhavens Gårdmejeri og jeg tror vi fik deres Comendante, Rødkit og Ditlev. Ostene smagte rigtigt godt. De blev serveret med en fast pærekompot.


Desserten var en karamelrand med friske Granny Smith æbler serveret med en musli af havregryn, bløde marengsstykker, chokoladepulver og karamelliseret saltet pistacienødder. Den var vidunderlig. Det er lidt bekymrende som mine smagsløg er blevet så glade for de søde sager. Det ender jo med, at jeg foretrækker det søde køkken og pludselig forsager forretten til fordel for dessert. Skræmmende udvikling.
Nå men mine varmeste anbefalinger til Villa Vest. Dejlig betjening og mad.

6 kommentarer:

 1. Sikke dog et fantastisk smukt hotel - og sikke noget mad!!
  Gad vide om jeg kan lokke kæresten med derop? ;-)

  KH
  Birthe

  SvarSlet
 2. Sikke et overflødighedshorn af lækkerier - og dejlige billeder!

  SvarSlet
 3. Det ser bare super ud det hele - også hotellet og omgivelserne. Øv at det er så langt væk fra mig...
  God weekend
  VH Marianne

  SvarSlet
 4. Nøjs hvor ser det lækkert ud - og ikke en urimelig pris heller. Jeg vil også ud og spise fint!

  SvarSlet
 5. Jeg har også været kommet i Lønstrup både i min barndom og voksen liv, men har heller aldrig været på Villa Vest. Men Lønstrup er et vidunderligt sted. Maden ser helt forrygende ud. De der stegte sild får mit mundvand til at flyde. Meget skønne retter. Mit næste besøg i Lønstrup MÅ ende med en tur på Villa Vest.

  SvarSlet
 6. Jeg ved faktisk ikke om man kan overnatte på Villa Vest, men der er mange sommerhuse til udlejning i området. Byen er også vildt hyggelig at tusse rundt i og kigge på glaspusteri, keramiske værksteder, smykkeværksteder og gallarier. Marco Friis har sit værksted, hvor han drejer skønne keramiske krus med glasbilleder og guld...
  Det er et dejligt sted, og så skal man slutte med mad på VV, og sove længe bagefter...

  SvarSlet