tirsdag den 19. april 2011

Rue Cler i Paris - min franske kærlighed

Skulle jeg flytte til Paris, ville jeg straks smide min kuffert og flyttekasser i det larmende og farverige bøssekvarter Marais eller i det fine kvarter omkring Rue Cler, hvor Eiffeltårnet fylder bybilledet som en kæmpe elmast. Enten eller!

Jeg elsker Paris om foråret. Det er en anden kærlighed end dem jeg nærer til New York, Berlin eller Malmø, men det må der komme et andet blogindlæg om.
Paris med sine lysegrønne og lyserøde træer, og forførende dufte af byliv, mad og asfalt. Paris med sin fisefornemme attitude, der bare holder stik. Paris med sine små spisesteder, Seinen der bugter sig afsted. Pariserne i deres smarte outfits med et baguette under armen.

Det lykkedes mig at komme et smut til Paris i forrige måned, men jeg nåede bare aldrig at blogge færdigt. Skal du på et visit, kan jeg varmt anbefale dig at kigge forbi Louises blog. Her fandt jeg skønne steder at besøge.
Det bedste tip var Rue Cler, hvor jeg tullede lidt rundt en lørdag formiddag. Det er et dejligt sted, hvor jeg først spiste en ægte smørbagt fransk croissant, (og hvor er det lige, jeg får stillet mine abstinenser efter en anstændig croissant i København, og hvis du siger Reinh van Hauen eller Emmerys får du en lammer med deres tørre varianter!) og derefter osede jeg bare rundt og vinduesshoppede hos den lokale slagter, grønthandlere, ostemand, bageri, blomsterbiks, fiskemand m.m. Alt imens jeg dagdrømte, om hvordan jeg ville lave retter i mit franske landkøkken. Ja da jeg flytter jo i en stor herskabslejlighed og jeg har også en lille hund - den er hvid.

Jeg er helt forelsket i de halvstore ostedyr. Her er der alle mulige gode oste fra ko, får og ged. Man kunne også købe fois gras i glas. Så det gjorde jeg. Lur mig om der ikke bliver en god anledning til at spise det.
 
 Store jomfruhummer, krabbeklør, østers, muslinger, kæmpe rejer og noget der lignede fjordrejer(??!)

Om jeg glæder mig til de københavnske torvehaller? Meget, men nu jeg er begyndt at blive bange for at mine forventninger ikke bliver indfriet eller at min løn kun kommer til udbetaling i deres naturalier, men hey så kan jeg jo bare tage hjem til mit eget køkken og lave mad - uden hund.

8 kommentarer:

 1. Tak for gode input næste gang jeg skal til Paris, og Paris om foråret er bare de ægte forårsfornemmelser :)

  Forårshilsen

  Monne
  København restauranter
  http://københavnrestauranter.dk/

  SvarSlet
 2. Ahh, Paris *drømmeagtig plirren med øjnene*. Jeg har været der et par gange, men sidst for ikke mindre end 22 år siden (f***, jeg er sgu ikke en vårhare mere!!). Jeg vil huske på dig og dette indlæg næste gang jeg skal til Paris. Og eftersom det er SÅ mange år siden sidst, så tror jeg, at jeg skal overtale gemalen til at vi tager en tur dertil til foråret næste år.

  SvarSlet
 3. Sikke skønne billeder fra Paris!
  Eeeelsker den by; har boet der af flere omgange - men det er alt for længe siden, jeg har været der sidst. Nu kribler det endnu mere i mig.....

  SvarSlet
 4. Jeg har selv været på jagt efter de bedste croissanter i København, og jeg ved det lyder lidt langt ude, men de bedste croissanter, jeg indtil videre har fundet i København, er rent faktisk 7-Elevens!

  SvarSlet
 5. Hej Christina,
  åh, ja de er faktisk ret gode... saftige, sprøde og smagsfulde. Tak for tippet,
  SS

  SvarSlet
 6. Hej Eva,
  Paris er bare så skøn... nu længes jeg også.
  /SS

  SvarSlet
 7. Kære Camilla,
  det er en god ide at lokke gemalen med på en romantisk tur til Paris. Der er så mange fine steder, SS

  SvarSlet
 8. Hej Monne,
  hyggeligt at du kiggede forbi, SS

  SvarSlet