tirsdag den 26. april 2011

Jagten er stadig i gang...

jeg giver ikke op så let. Så efter arbejde drog jeg i højt humør ud til Kongelunden. Der var den forjættede ramsløg nemlig blevet spottet.  Jeg kom forberedt med latexhandsker, saks, box og små fryseposer.

Kongelunden ligger på Amager og er en skæg skov. Der er masser af fuglefløjt og hakkende spættelyde, som i blandt bliver afbrudt af et kæmpe drøn når et fly bryder igennem luften.

Jeg gik en lille tur og konstaterede at skoven så rigtig ud - fine bøgetræer, og gik i gang med at lede efter en skyggefuld plet, hvor der duftede af løg. Jeg havde fanget noter af duften et par gange, og jeg gik forventningsfuld rundt med de store opmærksomme øjne og vibrerende næsebor.
Pludselig så jeg en lille grøn plet blandt de brune bøgeblade... mon det kunne være...

jeg blev så glad, da jeg kunne dufte løg, og fandt mit samlekit frem. Og jeg samlede, klippede og mit ene øje løb i vand på grund af saften. Jeg var meget glad for at have husket handskerne, da plantesaften løb ud.

Hmmm, men jeg synes, at de så lidt små ud... og knopperne var ikke så store, som jeg havde regnede med. Måske var de bare ikke så store på Sjælland, og det var jo også en lille koloni, tænkte jeg. Det var ikke de store ramsløgområder, som både Klidmoster og Newyorkerbyheart havde blogget om.

Efter et par timers søgning på nettet viser det sig, at jeg ikke har fundet ramsløg. Nej, nej... det ville jo have været for let. Jeg har fundet den sjældne spiselige stærkt invasive art Allium paradoxum var. normale (Bieberstein) G. Don. Den kaldes for spøjs løg eller mirakelporre og er en lillebror til den "rigtige" vilde hvidløg. Hmpf... heldigvis er nettet fuldt af historier om folk, der også tog fejl af denne plante og ramsløg. Og nu jeg har to store poser fyldte med dem.... de er vasket og ligger i køleskabet til imorgen. Så må jeg se på dem der.

8 kommentarer:

 1. Det er det jeg siger, du skal komme over til mig, så skal jeg vise dig ramsløg som du kan rulle dig i :-)

  Kh
  Birthe

  SvarSlet
 2. spøjs løg - sejt! du er da totalt first mover blandt madbloggere. Jeg har i hvert fald aldrig hørt om det.

  SvarSlet
 3. Hej Marlene.. Vi har ramsløg i Lyngby hvis du skulle komme forbi :)

  Kærligst Julie

  SvarSlet
 4. Du kan sagtens lave pesto og urtesalt af Allium paradoxum - de smager næsten som ramsløg, bare ikke så kraftigt.
  De kan også bruges som fyld i en tærte eller omelet.

  Glæder mig til at se hvad du får ud af dem :-)

  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 5. @Birthe, hehehe, mon ikke duften sætter sig ret meget i huden. Jeg dufter i hvert fald ret meget af spøjsløg, så lige nu er jeg ret tilfreds med den mildere variant :-)
  Kh SS

  SvarSlet
 6. @Carla... yeah !! First mover indenfor plantefinderiet. Se det er en sej titel på linie med cykelejer
  /SS

  SvarSlet
 7. Hej Julie,
  tak for tippet, der er ikke så langt til Lyngby som at køre rundt i Nordjylland :-)
  /SS

  SvarSlet
 8. Hej Malou,
  jeg har taget dig på ordet og lavet lidt nemme ting, som pesto og urtesalt. Jeg tror jeg fryser resten ned til en anden dag. Mine tårerkanaler synes, vi skal sprede arbejdet over flere dage :-)
  kh SS

  SvarSlet