fredag den 20. januar 2012

Bagt laks med sesam og pasta med spinat og broccoli

I Månedens fiskepakke lå blandt andet et stykke skønt laks. Fisken blev smurt med en marinade af basilikum, sesamfrø, olie, salt og lidt limesaft. Ind i ovnen i ca 10 minutter. Bagetiden afhænger af størrelsen på din fisk. Jeg kan godt lide laks med en blød kerne. Men hey jeg er også ret pjattet med det meste rå fisk, kød og grønt.
 Fisken fik selskab af penne blandet med broccolibuketter og flødedampet spinat.
Broccolien blev kogt for sig selv. Jeg kan godt lide at spise stokken, så jeg skærer altid stokken ud i mindre stykker og koger dem en lille smule længere end buketterne. Den friske spinat blev grundigt skyllet og groft hakket og smidt i en gryde med lidt hvidvin og et par isterninger af fløde.  Jeg fik flødetippet for et stykke tid siden, og det virker rigtigt godt nemlig et par isterninger af en fløderest.

Skønt med hurtig og lækker aftensmad

6 kommentarer:

 1. Hej.
  Langt om længe kan jeg komme ind på din side. De 4 foregående indlæg, du har skrevet... går fuldstændig op i hat og briller for mig :-(
  jeg er også fuldstændig overskruet med laks, ja i det hele taget med fisk... sushi har jeg fået en gang, og tror mig, jeg skal aldrig have det igen, men nu har jeg smagt det :-)
  Jeg bruger også stokken på broccoli, men det er i en rå udgave.
  :-D

  SvarSlet
 2. Hej Mini-hakkeren,
  jeg er rigtig glad for at du igen kan kommentere, jeg bliver nemlig så glad for at høre noget fra den anden side :-)
  Ja, nogengange lever internettet og bloggen sine egne liv :-) Bruger du så broccolistokken revet til salat eller noget andet spændende?

  SvarSlet
 3. Det ligner et stykke kvalitetslaks uden lige .. ahh lige middag efter mine smagsløg ..... god weekend til dig

  SvarSlet
 4. Uhm, hvor set det godt ud! Et godt stykke laks, går man aldrig fejl af :-)

  KH
  Birthe

  SvarSlet
 5. Super lækkert! Ovnbagt laks er altid godt.
  Får du fisk fra Skagenfood? :)

  SvarSlet
 6. @tante sød: Det var nemlig et stykke kvalitetslaks, og jeg havde næsten glemt hvor godt sådan et stykke smager. Middagen var skøn

  @Birthe: jeg bliver altid i så godt humør, når maden er god :-)

  @C'est La Vie By G: Ovnbagt laks er en af mine favoritretter. Det er så nemt og smager så godt. Jeg er ikke med i Skagenfood men i en anden fiskeordning.

  SvarSlet