søndag den 17. oktober 2010

Pita med syltet rødkål og chili

Min erfaring er at tømmermænd ikke kurerer sig selv, men de skal bekæmpes med junkfood, tv-naps og cola.

Men jeg er lidt kræsen med mit junk, så jeg kæmpede mig ned i det lokale supermarked, og de havde et rødkål på tilbud.... og vupti fandt jeg også nogle grovpita, hvidløg og creme fraiche :-) Hjemmelavede pitabrød med snask og mine fantastiske syltede chili.
Pludselig opdagede jeg mig selv i køkkenet ... storsmilende, smådansende og kokkerende... jeg elsker at lave mad og solen skinner.

Jeg skar rødkålen i tynde skiver og marinerede den i lidt salt og estragoneddike og lod trække, mens jeg lavede de andre ingredienser klare.

Jeg lavede min ynglingsdressing, som består af
  • en hel creme fraiche
  • saften af 1/2 citron
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 finthakket løg
  • salt
  • hakket persille
Jeg havde købt 400 g hakkede øko-oksekød, som blev stegt på panden sammen med 1/2 løg, 1 fed hvidløg, 1 tsk af min syltede chili og 1 tsk garam marsala. Mens pitabrødene blev varmet, skar jeg lige en gul peber i mindre stykker.

 Jeg bliver så glad for farvesammensætningen, og pitabrødene smagte skønt, og de forsvandt desværre før jeg kom i tanke om at jeg skulle have et foto.

2 kommentarer:

  1. Uhmm, det lyder vel nok lækkert :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  2. Jeg elsker junkfood på den "sunde" måde :-)

    SvarSlet