mandag den 25. oktober 2010

Thaifrikadeller af pangasius

Det burde være en titulering Thaidelle af Pangasius for det smager fantastisk af eventyr, feriedrømme og sol.

Retten består af fiskefrikadeller med lynstegte grøntsager og lidt risnudler med masser af ingefær, hvidløg og chili. Maden blev lavet på slump og af hvad der lige var i køleskabet og "skabet".

Fiskefrikadellerne:
en pakke frossen pangasius- optøet og hakket til små mindre bidder
3 små håndfulde havregryn
en slat mælk
et æg
fishsauce
en lang gul chili
3 cm reven ingefær
1 fed finthakket hvidløg
tørret korianderblade

Alle ingredienser blandes godt og farsen justeres til fast og fugtig. Husk at alle kødfarse bliver langt bedre, når de får lov til at stå og trække, så kommer smagen ud. Dellerne steges ved høj varme på panden i en blanding af smør og olie.

Grøntsager:
1 rød peber i strimler
1 lille stykke rødkål i tynde strimler
1/2 tyk gul chili i meget små stykker
2 cm revet ingfær
lidt frisk persille
sorte sesamfrø
Dåseananas

Kålen, peberfrugten og krydderierne lynsteges på panden, dog skal kålen have lidt længere end de andre grøntsager, så den kommer først på panden. 

Det resterende tilbehør på tallerken blev lidt kogte risnudler, en skive lime, og lidt ananas fra dåse og soya. 
Mums, det skal vi have igen en anden dag.

4 kommentarer:

  1. De deller lyder godt!
    Den kan jeg godt finde på at lave snart. Elsker fisk!

    SvarSlet
  2. jeg elsker også fisk- og dellerne er gode

    SvarSlet
  3. Uhmm, lækkert ser det ud - og god ide med at bruge pangasius, det har jeg aldrig prøvet :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  4. Det var også første gang jeg prøvede at bruge pangasius, og den er fin og fast. Jeg kan godt lide at der er lidt stykker hel fisk i dellerne.

    SvarSlet