tirsdag den 26. oktober 2010

Chilibønnesalat og kødskandale

Jeg elsker at tulle rundt hjemme på en hverdag. Det er luksus i min verden. Jeg har fordrevet dagen med at læse blogs, drikke danskvand, vasket tøj, set tv og hygget mig big time... og kogt kidneybønner. Og ja prøvet at tænke over, hvad jeg skulle lave med dem. 

Jeg havde faktisk lyst til at lave en chili, men efter jeg i sidste uge kom til at se tv-nyheden om endnu en kødskandale, kan jeg næsten ikke holde tanken ud om kød. Hvor kommer det fra? Har det ligget forkert opbevaret? Er det rådne kød bare blevet skåret fra eller bare ompudset? Hvor gammelt er det? Hvor meget mon jeg allerede har spist? og meget meget mere udspiller sig i min hjerne... og så er kød pludselig et NO GO i min verden. Og det er trods at jeg jævnligt køber øko-oksekød.
Jeg bliver så vred over, at jeg som forbruger ikke kan gennemskue hvornår jeg bliver snydt og i den grad ført bag lyset. Mor er ikke skuffet, hun er vred! De skidtbananer skulle tvinges til at spise det hele selv!

 
Nå men jeg endte jo så med at lave en vegetarret/ bønnesalat igen. Jeg ville gerne have en salat med mange farver og masser af smag, og den måtte gerne være lidt chiliagtigt med spidskommen og chili. Jeg elsker at spise mine hjemmesyltede chilier. De smager så godt, og jeg har desværre snart spist halvdelen af dem

Bønnesalat:
nykogte lune kidneybønner
finthakket løg
avokado i tern
gul peberfrugt i tern
smuldret feta
finthakket syltede chili

Dressing:
limesaft
korianderfrø
spidskommen
salt
avokadoolie

Mens jeg sidder og blogger, kommer jeg i tanke om, at jeg ville have haft en masse frisk koriander på. Det ville også klæde retten.

2 kommentarer:

 1. Jeg så ikke udsendelsen, men kan forstå, at det var slemt!
  Vi - os forbrugere - burde nok tænke mere over at forlange kvalitet. At vi vil vide hvor tingenen kommer fra, at dyrene har haft det godt osv. Mange prioriterer sådan, at de ikke investerer i mad på samme måde som nyt TV, ny mobil osv - hvor kun det bedste er godt nok.....

  Det ser virkelig lækkert ud :-)

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 2. JA, jeg er helt enig, Det er bare for dårligt, at vi i et så rigt samfund på så mange niveauer har fødevarer af så ringe kvalitet og til med finder os i det:-( ØV!

  Jeg er glad for at have mine bønnesalater og andet kødfrit... må nok til at kigge efter 1/2 øko-dyr til fryseren igen.
  /SS

  SvarSlet