lørdag den 19. februar 2011

Oksemørbrad med knoldselleripure og svampesalat med balsamicosyltede skalotteløg

Luksusmiddag til 6 personer- eller hvordan imponerer du din (sviger)familie

Knoldsellerispure
1,1 kg renset knoldselleri i mindre stykker - to hele knoldselleri
250 g kartofler
1L mælk
100 g smør
trøffelolie
reven muskatnød
salt
Knoldselleriene og kartoflerne skrælles og skæres i mindre stykker. De brunes i olie, jeg brugte lidt trøffelolie, som jeg fik i fødselsdagsgave. Rodfrugterne koges møre i mælk og pureres i blenderen sammen med 100 g smør i tern, lidt af den kogte mælk og smages til med muskatnød og salt.

Balsamicosyltede skalotteløg med svampe og bacon
400g skalotteløg
rapsolie
300g markchampignon
1 pakke bacon
balsamicoeddike
ahornsirup
persille
Løgene skrælles og skæres i mindre stykker. Løgene får et hurtigt opkog i vand i ca 5 min. Herefter svitses de af i rapsolie og koges ind med et skævt balsamico og lidt ahornsirup. Baconen skæres i små tern og steges sprøde. Svampene rengøres og steges i lidt baconfedt. Salaten samles og smages til, og tilsidst drysses finthakket persille over salaten.

Ovnstegt oksemørbrad
1,2 kg oksemørbrad renses for sener og de synligt fedt.
Mørbraden brunes på en pande og sættes derefter i ovnen, indtil stegetermometeret bipper 63 grader, så er det dejligt rødt.

Den gode brunesovs
Jeg er ikke en stor sovseelsker, men det er min far og svigerfar. Heldigvis har jeg opskriften på den nemmeste og mest smagfulde sovs.

1 L Mou oksekødssuppe
1/2 flaske rødvin
4 dl fløde
Oksekødsuppen koges ind over hele dagen til den tilsidst bare er en lille slat. Grøntsagerne sies fra og smides ud. Rødvinen tilsættes, og væsken koges helt ind igen. Fløden tilsættes til allersidst, og smages til med lidt peber og kødsaft fra stegen og kulør- hvis man er til den slags

2 kommentarer:

 1. Hold da op, Sushisteg, hvor ser det vildt lækkert ud!!!
  Jeg er en total "sucker" for oksemørbrad, men økonomien gør, at vi ikke får det særlig tit ;-)

  Jeg skal da helt sikkert prøve al tilbehøret OG saucen, som lyder så nem og god :-)

  Kh
  Birth

  SvarSlet
 2. Oksemørbrad er super lækkert gæstemad, vi får det heller ikke særligt tit. Jeg havde en liggende i fryseren til en særlig lejlighed. For at være helt ærlig havde jeg faktisk glemt alt om den, men vi netop lige en oversigt over fryserens indhold. Der gemmer sig også 1 kg frosne bønner, som snart skal spises :-)

  SvarSlet