fredag den 7. januar 2011

Cuvette - gode råd til interval stegning

Jeg har længe gået rundt og luret på intervalstegning og jeg vil jo gerne kunne lave noget mere steg.
Heldigvis havde Loverboy købt en lille cuvette, som passer ret godt til mit projekt om Intervalstegning.
Først skal stegen forberedes. På bagsiden af stegen skal man omhyggeligt fjerne den store sene/hinde, den trækker stegen sammen, og den er meget sej.Dernæst skal man identificere, hvilken vej kødfibrene løber, så man ved, hvilken side af stegen kødet skal skæres fra-  det er altid på tværs af fibrene, så bliver kødet ikke sejt at tygge. Det er lettere at se det på stegen, inden man steger den. Min steg havde to ender (hver top af hjertebuerne, hvis man kigger på fotoet, hvor jeg har skåret hinden fra).

Næste skridt var at vælge fremgangsmetode. Jeg valgt at kryddere min steg med salt og peber, lægge den i fad med lidt stykker af løg og gulerod og lidt vand i bunden. Ind i ovnen på 180 grader i 20 minutter.
Herfra opstod der desværre lidt tumult i køkkenet. Først og fremmest faldt mit blodsukker katastrofalt, hvilket altid frembringer lidt sukkersurhed og dårlige beslutninger. Så da jeg havde bakset med det fine weber digital termometer, som strejkede i 20 minutter, var det tid til at stegen skulle ud og hvile i 15 minutter (uden stanioljakke på- jeg havde læst, at det skal man ikke, men aner stadig ikke hvorfor). Nu gik den vilde jagt efter nye batterier både de der i walkman størrelse og dem der er mindre, jeg vidste at de var et sted i lejligheden. Her gik det også op for mig, at der muligvis ville gå lidt længere tid, inden maden var klar, og min mave var SULTEN!! Heldigvis havde jeg lige købt frosne edamamebønner til fryseren, så de fik et hurtigt opkog i vand, og strøet lidt tørret chili og røget salt over. Det er vigtigt at få en lille snack, så kokken ikke bliver alt for sur.

Nå stegen kom ind i ovnen igen, efter at have konstatereret at Weberapperaterne nægtede at tale sammen,  så jeg tyede til det gammeldags stegetermometer. Kødets kernetemperatur skal op på 62 grader.

(Trætte læsere kan springe næste afsnit over) Men jeg giver jo ikke op.... og jeg vidste, at jeg engang sidste år, også sloges med Weber om hvem det er, som bestemmer i mit køkken. Ok... brugermanualen på internettet fortalte at mange andre også havde lavet samme fejl som mig, at skifte batterier og komme til at tænde for den modtagerdelen før målenheden!! Helt ærligt, hvor intelligent er det design lige. Så jeg måtte resette enhederne en del gange (På dette tidspunkt havde jeg altså spist alle bønnerne selv og humøret steg et par grader).

Nu havde stegen altså fået ca 15 minutter længere, og skulle ud og hvile, og måles ikke mindst... og weber virkede igen og viste 61 grader, så kødet hvilede lidt mere, og pludselig bippede weber og viste de famøse 62 grader. Jeg blev så glad- jaja jeg mangler muligvis lidt livsindhold.


Men næste gang bliver det så nemt at lave steg, for nu kan jeg huske hvordan weber termometeret virker! Og prøv lige at se hvor fint kødet er.
Tilbehøret blev de klassiske ovnbagte kartoffelbåde med hele hvidløg, salat og chilibearnaise til. Jeg var jo som sagt ret sulten, så her er et foto af de sørgelig rester.
 Jeg burde jo vide bedre, men jeg er ret vild med denne svenske købesovs, så den kommer også på bloggen.

4 kommentarer:

 1. Ej, altså - ikke fair at vise sådan nogle billeder - jeg ELSKER rødt kød!!!!
  Det ser super godt ud, intervalstegning er virkelig godt :-)

  Den bearnaise kender jeg ikke, tror ikke den fås herover, smager den meget af chili eller hvordan?
  Uh, det minder mig om jeg har 3 poser edamame bønner liggende i fryseren, dem skal jeg da SÅ meget prøve med røget salt - tak for tippet.

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 2. Jeg bliver også fan af intervalstegning. Jeg må indrømme jeg sætter mere og mere pris på steg, efterhånden som jeg får afprøvet det flere gange.
  Bearnaisen er ikke stærk, den har bare den der gode bismag af chili.

  PS må ikke blogge med lavt blodsukker...må ikke blogge med lavt blodsukker

  SvarSlet
 3. Argh, den teknik :-) Godt det lykkedes alligevel. Det ser meget lækkert ud.

  SvarSlet
 4. Et af de gode dilemmaer... jeg elsker teknik, der gør livet nemmere og sjovere, men det kan virkelig sætte min tålmodighed på prøve og teste min viljestyrke... og nu er jeg det blide lam med et digital beep termometer til min næste steg :-D

  SvarSlet