torsdag den 27. januar 2011

Bønnemos versus Grønt snot

Jeg er blevet forkølet ...igen, igen. Det er som om, det grønne snot er flyttet permanent ind i min krop. Det vender jævnligt tilbage og jeg er så træt af det. Kampen må tages op. Et hurtigt tjek på Google viser endnu engang, at jeg hverken er læge eller i stand til at finde en hurtig kur.
Tydeligvis er min lunger i gang med bekæmpe en infektion og/eller så har jeg scoret mig en (kold) lungebetændelse...  det er typisk, nu hvor jeg lige har besøgt det meste af lægestanden, og ikke lige gider at komme tilbage til flere. Og hvad siger det egentligt om deres almen faglige kompetencer?
 • Egen læge - min helbredsattest til adoptionsgodkendelsen var jo et helt år gammel og dermed stærkt forældet. TJEK... igen
 • Hospitalslægetjek for endometriose og årligt smear.  TJEK, alt ser fint ud, og det er jeg jo sindssygt glad for, men jeg hader det stadigt trods verdens sødeste, klogeste, forsigtigste og blideste overlæge. Tak Jens!
Jeg besluttede at give mig selv en helbredende madbelønning, som tak for gode kropsresultater. Jeg er igang med en mere anerkendende angrebsvinkel om mine ønsker til min krop. Trusler og vrede virker bare ikke- heller ikke når det er rettet mod en selv!

Bønnemos
Nå men en god omgang bønnemos med alle de gode ting, som siges at have en helbredende virkning; masser af citron- både skal og saft, chili, hvidløg, hønsefond. Bønnerne kræver en god omgang smagsgivere, da den sluger megen smag.

Ingredienser:
hvide bønner - tja...nok til en person bliver meget mæt
2 laurbærblade
rapsolie
2 tørrede chili
3 fed hvidløg
saft af næsten en hel citron
revet citronskal fra en citron
spidskommen
tørrede korianderblade
salt
De hvide bønner blev kogt i 1 times tid sammen med 2 fed hvidløg, 2 laurbærblade, 2 af de tørrede chili og noget rapsolie i en god portion hønsefond. Jeg koger altid en stor portion og fryser resten ned i mindre portioner, så har jeg altid lidt "fast food".

Når bønnerne er møre, skal lune bønner moses eller blendes sammen med resten; 1 fed hvidløg, citronskal, saft, krydderier, mere rapsolie. Jeg blendede også de tørrede nu opblødte chilier med, fordi jeg er doven/ syg og ikke kunne overskue at hakke en frisk.
Ja, det er ikke verdens bedste foto, men her er delt skyld mellem ufotogen mad og dårligt kamera. Jeg døjer stadig med fotomulighederne. Jeg har lånt en HC Desire til afprøvning. Den er meget legevenlig med både Vejrudsigt, Angry Birds og indernet, men den tager altså ikke særlige gode billeder.

hilsen den hende sure SushiSteg

4 kommentarer:

 1. Jeg må prøve sådan en gang bønnemos, har bønner stående, som jeg ikke rigtig har fået taget mig sammen til at bruge....

  Jeg er også ved at blive forkølet og det har jeg altså ikke tid til lige nu, jeg skal jo ud og spise sushi med dig i næste uge :-)

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 2. Jeg må indrømme, jeg er måske ved at blive bønnenarkoman. Jeg elsker dem i salat, mos eller gryderet. You name it, I make it!

  Jeg håber, du slipper for forkølelsen- det er virkelig tidsspilde og du har jo den mest spændende uge foran dig med madfotografering og sushihygge med mig :-)

  SvarSlet
 3. Det lyder godt nok lækkert.
  Jeg fik på et tidspunkt noget lignende, men har ikke kunnet finde en opskrift. Så tusind tak - det skal prøves.
  Hvad serverer du det til - f.eks. kød som et alternativ til kartoffelmos?

  SvarSlet
 4. Denne bønnemos spiste jeg sammen med et par frikadunser fra fryseren.
  Mosen passer godt til lyst kød eller tapas og substituerer fint kartofler eller ris. Jeg kunne også finde på at bruge den som hommus eller som dip til grøntsagsstænger med cremefraiche i

  SvarSlet