onsdag den 19. januar 2011

Lykkelig på Borough Market

Borough Market var en kæmpe stor oplevelse. Jeg kunne været blevet der resten af dagen og snuset alle indtrykkene til mig; krydderiernes varme, den liflige duft af brød, frisk fisk, stegte svinemaver, retter med kokoskarry samt synet af alle de smukke grøntsager.

Mit eneste problem var at, det var lørdag, ja dagen, hvor samtlige turister og londener også tager derud. Vi var den mobile tønde sild.
Markedet er meget populært, både fordi det er sindssygt fedt, og der er mange stande med alt muligt lækkert hjemmedyrket, økologisk, hjemmebrygget spise- og drikkeligt instant/later.


En anden årsag er også, at Jamie Oliver gerne promoverer markedet i sine tv programmer, hvor han kommer susende på sin scooter. Det er tydeligvis ikke om lørdagen han handler.

Jeg ville have købt gåsefedt i dåser med hjem fra denne stand, men det glemte jeg alt om, da jeg fik smagsprøver på 4 forskellige fois gras sammen med lidt sød vin. Himmelsk! Så jeg købte en stor dåse fois gras, og glemte desværre alt om fedtet. Jeg ved stadig ikke om det fois grasen eller vinens skyld.

Gid det var mit nabolag, prøv lige at se svampestanden eller olivenkrukkerne

Dagens bedste skilt fotograferede jeg med min mobil, så jeg desværre mistede senere den weekend. Heldigvis tog jeg også en del billeder med mit kamera. Men ordlyden skal I ikke snydes for.  "Ugly Eggs" - det var 2. sorteringsæg.
Og det bedste foto også med mobile var den udendørs stand, som solgte friske skotske østers, og på bordet stod en stor hvid spand fuld af vinaigrette med rødløg og en flaske tabasco. Jeg kunne kun spise en enkelt - men den var kødfuld og lækker. Nåh ja, jeg spiste og lige omgang nationalret - fish 'n' chips. Det var et lækkert frisk stykke torsk i en let beignetdej og gode fritter.

Jeg glæder mig til at torvehallerne i København kommer op at stå, bare de minder 1/10 om den variation og inspirationskilde som Borough Market, så bliver jeg så lykkelig... og sandsynligvis meget mæt/tyk.

3 kommentarer:

 1. Altså på en måde er jeg jo glad for at jeg ikke bor lige ved sådan et sted, for jeg ville købe mig fattig!! - men ja, det ville være fedt. Tænk bare alle indtrykkene og muligheden for at gå rundt og mærke og kigge...
  Sådan et sted gør mig virkelig glad - ok, hvis der er for mange mennesker, gør den mig også virkelig stresset ;-)

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 2. Jeg vil sige i dette tilfælde opvejede stedets mange tilbud og dufte klart de mange mennesker...
  men jeg købte næsten ingenting på markedet, fordi jeg HADER at stå i kø, og derfor aldrig får de ting, som kræver den slags...

  SvarSlet
 3. øj, jeg havde slet ikke set at du havde været derovre. Ja, Borough Market er bare det bedste sted, og første gang man er derude en lørdag lærer man at komme en anden dag (eller komme vildt tidligt) :-)

  SvarSlet