lørdag den 22. januar 2011

Pølsehorn til guldklumperne

To af mine gudbørn kom på weekendsbesøg. Det er altid lidt svært at finde på en ret, som børn også kan lidt. Det er gået op for mig, at jeg oftest laver børneuvenlig mad med lidt for mange mærkelige smage og gerne mad med bid i. Heldigvis kan jeg også lide pølsehorn, og jeg havde en masse ingredienser i køleskabet, som trængte til nyt liv.

75 g kærgården
0,5 dl mælk
25g eller 40 g lidt for gammel gær
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
70 g havregryn
2 dl A38
350g hvedemel
pose wienerpølser halveret
lidt mælk til pensling
Lidt revet ostrester- jeg havde et lille stykke mild ost og lille gnalling manchego,

Smelt smørret og tilsæt mælken. Bland havregrynene med A38 og lad det stå et øjeblik og trække. Havregrynmassen blandes i smørret, og når væsken er lillefingervarm røres den smuldrede gæren ud. Tilsæt salt, sukker og bland lidt mel i ad et par gange indtil dejen har en passende konsistens.
Dejen skal æltes godt og siden skal den hvile og hæve tildækket under et rent og fugtigt klæde i en halv time.
Dejen rulles ud i aflange firkanter, og skæres til mindre stykker.  på hevrt stykke lægges lidt reven ost og en halv pølse, hvorefter dejen rulles omkring og lukkes om pølsen. Hornene eller de lange pakker i mit tilfælde efterhæver i 15 minutter.
Hornene pensles med lidt mælk og bages i ovnen i 15-18 minutter ved 200 grader.

Pølsehornene er virkelig lækre og de blev alle spist, dejen var blød og god. De er ikke blevet så smukke, men børnene hjalp til det var i hvert fald dem, som penslede dem med mælk...  Jeg satte også lige lidt hapser af gulerødder og agurker ind. De røg også ned.

Bagefter legede vi med Hello Kitty, og rullede modellervoks til gule og lyserøde giraffer, krokodiller og blomster. Der er småkagefremtid i de børn :-)
  

4 kommentarer:

 1. Pølsehorn er vist altid et hit, hos både børn og voksne :-)

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 2. Hvor ser de gode ud. Jeg elsker også pølsehorn. Og SUSHI.... Der er intet bedre.
  Kh Vibeke

  SvarSlet
 3. Hej Birthe,
  Pølsehorn er ret gode, de forsvinder altid meget hurtigt. De her blev ikke så fine, men de smagte så godt, også kunne man brække lidt af brødet og dyppe i ketchuppen... ikke at vi som sådan lærte børnene at lege med maden ;-)

  SvarSlet
 4. Hej Vibeke,
  velkommen til min blog, dejlig at du lagde en hilsen.

  Jeg ved ikke lige hvad det er men jeg elsker også pølserog sushi... og bacon.
  Jeg var lige inde og kigge på din blog. Du laver meget lækker sushi- de der fiskehaspser med sesam er lige noget for mig.

  SvarSlet