mandag den 3. januar 2011

Tanker om mine fortabte børn

Hmmm... det er en omstillingsproces af de svære. Det at leve et andet liv end det, man havde planlagt og drømte om. Forestillingen om et familieliv, et voksenliv som far, mor med børn. Jeg tilhører jo generationen, hvor kvinderne først lige skal tage en uddannelse, skabe sig en karriere, finde en god ligeværdig partner, også er man klar til at få børn. Det indgår ligesom ikke i ligningen, at graviditetsholdbarheden er overskreden, og man ikke længere kunne få børn.

Jeg troede jo, at det at få børn, var noget man valgte at få, når man var klar. Jo, jo...man havde jo hørt om, det kunne godt tage lidt tid - et par år eller noget. Jeg havde overhovedet ikke regnet med, at vi skulle være i fertilitetsbehandling i 3½ år og 11 IVF forsøg uden at komme familiedrømmen nærmere.

Ingen vil jo være dem, som ikke kunne få børn. Man ved jo godt, at der nogen, som ikke får deres egne biologiske børn, men det er jo ligesom trafikuheld, kræft og alle de andre "goder"- det er noget, der sker for de andre.

Hvordan skaber man lige et familieliv uden børn? Jeg ved da godt, at vi bare kan adoptere. Men sjovt nok er tingene altid lidt mere komplicerede, når man undersøger dem nærmere. 

Gid vi havde giftet os tidligere, gid vi blevet kæreste første gang vi var interesserede i hinanden, gid vi havde kendt den optimale IVF behandling fra starten...gid...gid... gider det bare ikke.

3 kommentarer:

 1. Åh, hvor må det være svært, når I nu så gerne vil have børn! Jeg vil sådan håbe, at det lykkes for Jer, for det er jo mennesker som Jer der brændende ønsker Jer børn, der fortjener dem.
  Nogle får børn af de forkerte grunde, som f. eks. dem der fik mig, men sådan er det jo ikke for Jer - det er tydeligt hvor brændende I ønsker Jer børn.

  Det er ingen trøst for Jer at man sagtens kan have et godt liv uden, men vi har jo selv valgt det og IKKE tvunget af omstændigheder - det er jo en KÆMPE forskel.

  Jeg krydser alt hvad jeg har, sender god karma og håber at 2011 bliver året!

  Knus
  Birthe

  SvarSlet
 2. Kære Birthe,
  tak for dine søde ord og ønsker for 2011. Jeg håber også det bliver lidt lettere

  SvarSlet
 3. Puha, hvor må det bare være stort at tumle med. Jeg kan slet ikke forestille mig hvor stort. Håber alt det bedste for dig og jer! Kram

  SvarSlet