lørdag den 22. januar 2011

Måske verdens nemmeste hjemmelavet ymerdrys

Jeg fik en ubændig lyst til ymerdrys i dag efter min løbetur. Heldigvis havde jeg lige købt noget A38 og havde noget rugbrød liggende.

Hjemmelavet ymerdrys
1 skive rugbrød
1 spsk brun farin
en skål ymer/A38

Jeg smuldrede en rundtenom rugbrød ned på en varm stegepande uden fedtstof. Når brødsmulerne er tilpas mørke og ristet, tilsættes den brune farin. Værsgo hjemmelavet ymerdrys!
Jeg vil gætte på at mængden af ymerdrys fra en rundtenom rugbrød rækker til to portioner, men det gælder altså kun hvis du er mindre grådig end mig. Jeg spiste det hele med stor velbehag. Jeg havde egentlig besluttet mig for lidt smådryp af den fantastiske æblesirup, men det glemte jeg.

Jeg har stadig ingen mobiltelefon, hvilket betyder at jeg ikke lige får taget nogle fotos til bloggen, men ymer med drys er stadig brunt :-)

4 kommentarer:

 1. Den protion ymerdrys ville nu også kun passe til en portion til mig, men jeg er også grådig ;0)

  Jeh kan godt finde på, når det skal gå stærkt, bare at smuldre rugbrødet ned i yoghurten og så drysse sukkeret på, men det smager nu bedst når det knaser lidt.

  SvarSlet
 2. Jeg er også ret vild med knaseriet og smagen af ristet rugbrød - og jeg stod faktisk og kom i tanke om at man også kunne stege den hele skive i smør og putte honning på :-) MUMS

  SvarSlet
 3. Hej Sushistegen,

  Lyder som en super nem opskrift, skal prøves, da jeg bor i udlandet og ikke kan købe færdig ymerdrys. Lige et spørgsmål, mener du kanten af en skive rugbrød?

  Mvh. Lene

  SvarSlet
 4. Hej Lene,
  hjemmelavet ymerdrys er så dejligt nemt. Hvis du selv bager dit rugbrød, ville jeg mit tip være at samle alle smulerne op, når du skærer det, og fryse ned og riste det i et hug. Du kan både bruge endeskiven og kanten/skorpen, bare husk at skorpen er hårdere, og derfor ikke skal have lige så meget varme som det bløde indre. Held og lykke :-)

  SvarSlet