mandag den 21. februar 2011

Grilkylling med feta og oliven - en hilsen fra det salte køkken

Det salte køkken er vist kendetegnende for min mad. Jeg elsker salt, salte madvarer og ikke mindst saltlakrids. Der var økokylling på tilbud... og det betyder jo mad til mange dage :-)

Jeg kom i tanke om en gammel opskrift fra min studietid, hvor kyllingen grilles på en bund af sorte oliven og feta med ovnkartofler til. Opskriften blev lavet på hukommelse og slump af køleskabets rester.

Ingredienser til 4 personer
1, 5 kg økokylling
udstenede sorte oliven
feta
en halv rød chili
rapsolie
salt

Kyllingen renses for urenheder. Jeg er lidt sippet, så jeg fjerner rester af indvolde, de sidste fjer, flommefedtet og eventuelle gule hinder. Kyllingen skylles under koldt rindende vand og deles to halve.
I fødselsdagsgave fik jeg nogle lækre små oliven med sten, men Loverboy var sød at udstene dem. Det tog en krig. Der var jo ikke så meget olivenkød, så jeg supplerede op med et lille glas af de kedelige, de giver jo lidt tekstur til retten.
Jeg måtte lige løfte den ene kyllinghalvdel, så bunden kunne fremvises.

 Kyllingen smøres ind i olie og chili og lægges ovenpå en blanding af feta og oliven. Jeg smed lidt salt på skindet- det sprøde kyllingeskind er kendt som en stor lækkerbisken i min familie. Kyllingen røg ind i ovnen i ca 50 min ved 200 grader, inden mit stegetermometer gik amok ved 75 grader.

Tilbehøret var ovnstegt kartoffelbåde vendt i rapsolie og rosmarin med hele bagte hvidløg. Når vi skal have rester i morgen, smider jeg lige en tzatziki med.

2 kommentarer:

 1. Wow, lige en opskrift for mig - tak :-)

  Jeg er også vild med det salte køkken - elsker salt, så meget så jeg fik min egen saltkværn da jeg var Au Pair, for ellers skulle de hele tiden fylde deres op....

  Den her ret, skal helt sikker laves....

  KH
  Birthe

  SvarSlet
 2. Velbekomme, og snasket er et helt kapitel for sig...

  SvarSlet