mandag den 24. januar 2011

superstærk indisk dahl

Dagens aftensmad stod på en stærk og varm dahl. Det er jo blevet koldt igen...

Ingredienser til en stor portion - ca 4 personer eller aftensmad i to dage til to plus frokost
1 aubergine,
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
1 rød chili
olie til stegning,
1 løg,
1 lille bundt forårsløg
2 fed hvidløg,
2 spsk karry,
2 tsk. spidskommen,
1 tsk. cayennepeber
2 cm ingefær
3 dl røde linser,
1 l vand,
salt
creme fraiche
en lille dåse ananas
Auberginen, chilien og peberfrugterne skæres i små tern og steges dem i olie i 5-10 minutter. Løgene hakkes og tilsættes løg. Grøntsagerne samsteges - er det overhovedet et ord? og krydderierne tilsættes
Skyl linserne og kog dem i en gryde sammen med vandet i 10 minutter, og bland derefter grøntsagsblandingen i.  Dahlen koges indtil konsistensen bliver som grød. Smag den til med rigeligt salt.
Dahlen blev spist med et stegt kyllingebryst og masser af tørret korianter (kun min tallerken- Loverbog kan ikke lide det)

Det smagte så skønt, dog blev min dahl lidt for stærk, så den blev serveret med lidt creme fraiche og ananas til at dulme styrken.

2 kommentarer:

  1. Jeg har faktisk aldrig prøvet at lave dahl, men dog ofte kigget på det og jeg har indtil flere versioner på min to-do-liste :-)

    Det ser godt ud...

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  2. Hej Birthe,
    Du skal tage og prøve en af dem. Jeg er blevet ret glad for linser og bønner. Jeg er stadig nybegynder i dahllavningen, men min favorit er nu en med tomat og spinat, som jeg ved næste lejlighed skal blogge om.

    SvarSlet