torsdag den 6. januar 2011

Salat med rosenkål med æblestykker


Jeg kan altså godt lide rosenkål, og efter jeg har læst lidt i Meyers Almanak fik jeg lyst til at lave min egen salat med rosenkål og æbler.
Salat med rosenkål og æblestykker (2 personer):
2 æbler
400 g rosenkål, som skal renses for grimme blade
1 håndfuld mandler
lidt tørret chili
lidt rapsolie

Dressing:
1 spsk Læsø sennep

2 spsk estragoneddike
2 spsk rapsolie
sal og peber

Æblerne hakkes i mindre stykker og lægges med det samme i dressingen, så de ikke iltes og blive brune.
Rosenkålene renses for grimme blade og lidt af stokken, og halveres, hvorefter de dampes i et par minutter.
Mandlerne hakkes og stegtes på panden i lidt olie sammen med en finthakket tørrede chili og lidt salt.
Salaten samles og alle ingredienserne vendes godt i dressingen.


Alt blev spist rub og stub, den er virkelig god både som selvstændig ret, men også som tilbehør til noget stegt kylling eller fisk . Næste gang tror jeg dog, at jeg vil bruge lidt citronsaft eller æbleeddike for at få lidt mere syrlighed, men den der eddike skal jo lige købes ind først.

3 kommentarer:

  1. Uhm, det ser godt ud :-) jeg har virkelig fået øjnene op for rosenkål, så jeg må helt klart prøve denne....

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  2. Rosenkål er både fulde af smag og vitaminer. Jeg går også og brygger på en salat med friske rosenkålsblade, æblestykker med granatæble, men jeg skal lige finde et granatæble først. Savner at bo ved siden af en grønthandler...

    SvarSlet
  3. Så skulle du prøve at savne en grønthandler i det hele taget ;-)

    Lyder som en SKØN kombo. Jeg har lavet flere forskellige salater med bladene af rosenkål, det er rigtig godt synes jeg...

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet