Siden jeg fik anderagu på Scarpetta, har jeg ville lave det selv... og i dag oprandt dagen. Jeg søgte på lidt forskellige opskrifter og var alligevel utro mod den jeg valgte. Jeg har altså så svært ved at følge en opskrift slavisk, så her kommer min variant til 4 personer.
To andelår
et stort løg
to gulerødder
3 lauerbærblade
tre portebellosvampe
3-4 dl kyllingefond
3-4 dl rødvin
1 ds tomatpure
Første udfordring var at flå andeskindet af... puha det var lidt af en prøve, men allerede ved det andet lår, var jeg blevet markant bedre til det :-)
De blev skyllet og duppet tørre, inden jeg gav dem salt og peber og stegte dem i olie på panden.
Bagefter hakkede jeg løg og gulerødder og sauterede dem i panden, og da de var møre, tilsatte jeg fonden, tomatpuren og vinen. Så stod gryden i en time og simrede, så kødet kunne blive mørt.
Jeg snittede også lige et par forskellige svampe og et par portobellosvampe og smed i gryden, og det stod lige 1/2 time mere.
Raguen blev serveret med broccoli og spagetti :-) og smagte fantastisk :-)
Mums, det er en god måde at lave and på :-)
SvarSlet