torsdag den 29. december 2011

Nytårskanapeer med hummer, laks og rogn på blinis

Nytårskanapeer er noget af det bedste jeg ved... (ok det er jo også en slags tapas) og jeg har længe drømt om blinis med fyld på og champagne. Men vi har besluttet at rejse væk på en miniferie over nytåret, og der hvor vi skal hen, regner jeg ikke med, at de serverer små lækre delikate kanapeer... suk... men så kiggede jeg lidt i reklamerne og drømte om nytårsmad. Lidt senere havde jeg både købt en billig frossen hummer og færdiglavet blinis og lidt småting.
Mit bud på blinisfyld blev hummer, laksesalat og lidt fiskerogn med creme fraiche. Himmelsk!
Hummeren blev flækket og jeg tog kløerne ud og lagde dem i et fad sammen med halen. De fik en klat smør rørt op med pesto og hvidløg og varmes i ca 6 min i ovnen ved 200 grader. Blinierne skulle også varmes i ovnen, så de fik deres eget fad.
Jeg er så vild med skaldyr. De smager godt og kødets tekstur er vidunderligt at tygge i. Ok det gør heller ikke noget når de får lidt garlicbutterlove.
Der var en bagt lakserest i køleskabet, som blev moset sammen med lidt pesto, citron og creme fraiche. Mums det ville også være godt til ristet brød. I min verden skal altid mindst være tre forskellige fyld, så det sidste bud var sikrogn. Det er de bittesmå lyserøde rogn, som nogengange bruges i sushi. De knaser godt og smager svagt af fisk og hav.
Ok, hvis jeg skal være helt ærlig, så voldspiste jeg selv 11 kanapeer, og den bedste var altså den med hummer med letsmurt creme fraiche og et ordentligt skud frisk citronsaft. Og ja jeg spiste hele hummeren selv :-) Champagne? næh så meget fest var det ikke. Jeg fik lidt danskvand, så boblerne var til stede.
Godt nytår!

PS jeg opdagede årsagen til at kanapeer skal spise stående. Når man lægger (for) mange rogn ovenpå en lille ustabil kanapee, kan det tippe ned i ens eget skød... og hvis man er alene hjemme, spiser man bare den også...

9 kommentarer:

 1. Hihi, det skulle jo nødigt gå til spilde!

  Lækkert ser det ud.

  Godt nytår :)

  Kh Julie

  SvarSlet
 2. wouw jeg har lige siddet og skrevet en kommentar ovre hos Klidmoster om at gå ud at spise alene (hvad jeg gerne gør). Og FEDT at du også anretter sådan en gang lækkerbiskner til dig selv og guffer dem med velbehag! Det er vildt godt ud - jeg elsker bare fisketing, og det her ser særligt delikat ud. Og jeg er så dårlig selv til at få spist fisk herhjemme, men vælger det ofte når jeg er ude .... hmm nytårsforsæt????
  Rigtig godt nytår til dig og håber du/I får hvad I ønsker jer allermest i 2012.
  KH Marianne

  SvarSlet
 3. Uhm, ville gerne til nytår hos dig ;-) Det ser fantastisk ud....

  Må dit nytår blive godt og fyldt med glæde.

  KH
  Birthe

  SvarSlet
 4. Uhmmm... SS det ser lækkert ud. Og rigtig god tur over nytåret, det lyder dejligt!

  Mange hilsner og masser af held og lykke til dig i det nye år, Betty

  SvarSlet
 5. Fniiis... ja selvfølgelig spiser man alt.Det ser lækkert ud... jeg ønsker dig et lykkebringende nytår, og tro mig, jeg kigger forbi næste år ;-)

  SvarSlet
 6. Mums, hvor ser det bare lækkert ud!

  SvarSlet
 7. Hold nu op, sikke en omgang lækkerier. Det er skønt, at du forkæler dig selv med disse herligheder. Det fortjener du. Du ønskes et lykkebringende nytår, hvor jeg håber, at 2012 bringer jer lutter positive oplevelser og babylykke. Har sendt en lille beskeden nytårshilsen til dig, som jeg håber, at du får inden 2011 udløber. Klem og kram fra mig

  SvarSlet
 8. LOL - hvor lækkert! Der er da bare heller ikke noget bedre end små delikate hapsere. Man burde have både hummer, løjrom og stenbidderrogn som basisvarer i sit køleskab, og fryseren fyldt med hjemmelavede blinis, så man bare kan tage lidt op efter behov.

  Håber I er kommet godt ind i det nye år, og nyder ferien.

  Kram

  SvarSlet
 9. @julie: God mad skal ikke gå til spilde :-) Og godt nytår til dig

  @Tante sød: Hvor jeg dog kender både det at spise alene og for lidt fisk. Jeg var singel i mange år inden jeg mødte Loverboy, og havde rigtig mange udenlandske rejsedage, så jeg har det også fint med at gå og ud spise alene sammen med en dagsgammel avis eller god bog. Jeg elsker også fisk, men det bliver jo bare mest til de kedelige laks og torsk fra supermarkedet, så jeg er begyndt at abonnere på en fiskepakke fra danske fiskere, og nu får jeg alle mulige gode fisk og må tage mig sammen med nogle nye opskrifter. Det er skønt! Tak for dit søde nytårsønske. Jeg ønsker også dig et godt nytår til dig og at dine ønsker må gå i opfyldelse.

  @Birthe: tak for din hilsen. Du er altid velkommen til spise med, jeg synes nu også at dit bud på nytårsmad lød godt. Jeg ønsker også dig og din lille familie et godt nytår og en masse glæde i det kommende år.
  kh SS

  @Betty: tak skal du have for dine søde ønsker. Jeg håber at jeg får lov til at læse et indlæg om hvordan det går med at fortælle jobbet om din kommende familieforøgelse. Jeg er så glad på jeres vegne og optimistisk på vores egne. Godt nytår!

  @Minihakkeren: alle de gode ting skal ikke gå til spilde :-) Rigtigt godt nytår og jeg glæder mig til at læse mere og blive inspireret af dine madplaner i det nye år.

  @Sussi: tak skal du have. Det smagte også skønt

  @Skønne himmelske kagedame: Tak skal du have. Jeg har desværre ikke været hjemme i et par dage, så jeg håber din søde hilsen ligger og venter trygt i postkassen. Jeg glæder mig til at vi ses i det nye år og bruge din fødselsdagsgave :-) Godt nytår til dig og dine kære.

  @C'est La Vie By G.: hapsere er nok min livret. De er små, så man kan spise mange og flere forskellige :-) Jeg gad godt at have det vildeste basisvarerkøkken med fyldte skuffer og kasser med frisk fisk, skaldyr og kød og røvfuld friske krydderurter og grøntsager. Men det er vist det normale mennesker kalder for supermarkedet eller Torvehallerne :-)
  Ferien afviger lidt fra planen, da jeg har fanget en maveinfektion som 50% af alle feriegæster... men destinationen og adspredelsen er skønne.
  Kram til dig,
  SS

  SvarSlet