fredag den 16. december 2011

Rå rosenkålssalat med fiskedeller

Det er vist ikke nogen hemmelighed, at jeg elsker kål og rosenkål er ingen undtagelse. Kål er rigtigt sundt, og jeg elsker at blande deres let bitre smag med sødt og fedt. Onde tunger vil kalde det for en slags kompensation for det sunde... men hey hvem lytter til onde tunger?
Årstiderne har begået en skøn kogebog, som allerede har vippet min gamle ynglingskogebog af pinden, og dagens rosenkålssalat er inspireret her fra. Jeg lavede lidt ændringer, fordi jeg ikke gad at handle og havde nogle andre råvarer på lager.
Rosenkålssalat
Fintsnittet rå rosenkål 
appelsinstykker
mandler - letstegt og lethakket  (bringer den gode fede mandeloliesmag frem- mums)
granatæblekerner- de sidste skulle spises
æbleeddike
appelsinskalssirup - mere om det en anden dag. Jeg er ved at lave orangegrene af appelsinskal, og sideproduktionen er sirup.
salt 
peber

Fiskedellerne var rester fra en anden dag, som bare lå og fryseren og røg i mikroen. Hurtig og let mad og sund- what is not to like?

5 kommentarer:

 1. Mums, det lyder lækkert :o) Jeg er helt pjattet med rosenkål, og selvom husbonden overhovedet ikke er kræsen, så kan han ikke helt se det fantastiske ved rosenkål, men måske jeg skulle so om jeg kunne lokke denne salat i ham :o)

  SvarSlet
 2. Uhmm, elsker rå rosenkål, det er bare så godt :-)

  KH
  Birthe

  SvarSlet
 3. @Camilla: Vi må starte fanklubben for rosenkålselskere og udbrede det glade budskab. Jeg håber at du får held til at omvende husbonden :-)

  @Birthe: Jeg havde faktisk ikke spise rå rosenkål før jeg læste om det hos Årstiderne, og det smager skønt.
  kh SS

  SvarSlet
 4. Jeg er ret vild med rå rosenkål - men lidt mere afholdende overfor de tilberedte. Jeg har en skøn opskrift på en rosenkålssalat, som minder lidt om waldorfsalat - absolut værd at prøve. Din rosenkålssalat lyder ganske lækker med granatæble - mmmhh.

  SvarSlet
 5. Jeg vil gerne høre mere om din rosenkålwaldorfsalat- den lyder da for lækker!

  SvarSlet