fredag den 16. december 2011

Feel Better-pakken fra det søde liv

Jeg har haft en forfærdelig nat, hvor jeg har vendt og drejet mig og prøvet at tude i mig i søvn. Nogengange er det som om, min hjerne øger omdrejningerne, når jeg ligger i min seng i mørket. Så hitter hjernen på alt muligt, vi skal tænke over. De andre gange jeg har været gravid, har jeg drømt om mine børn og deres navne - bortset fra min graviditet med æggebarnet. Jeg har tænkt over hvad det kunne skyldes, men i nat gav det mening og det kostede kræfter og tårer. I løbet af natten kom navnet på min aborterede æggebaby, så mentalt er jeg småt gået igang med at skrive et brev til min æggebaby.

Jeg sov ikke meget i nat, og morgenen gik med skiftevis opvågning og døsen hen med stygge mareridt. Pludselig vågnede jeg ved, at det ringede på døren. Jeg tvang mine tykke hævede øjenlåg op og åbnede døren. Det var pakkeposten, og han havde en stor pakke med til mig. Det var en stor overraskelse for jeg genkendte hverken afsenderen eller ventede noget. Sammen med pakken lå det sødeste og fineste kort.
Gitte har sendt mig en varm julehilsen med, hvad hun kalder "Obligatoriske sofa-hygge-ting", så nu er der dømt endnu mere tv, chokoladespisning og slappen af i bløde klæder - og hvis jeg skulle knibe en tåre (over noget tv... de viser faktisk "Vi bli'r i familien" i morgen-tv) så har hun også sendt en lækker mascara. Jeg er så rørt over, at du tænker på mig i min svære situation, og det betyder uendeligt meget og giver mig overskud. Tænk engang at min lille blog skulle give mig så megen glæde.

Tak for din hilsen - den gør en forskel!

7 kommentarer:

 1. Kære Sushistegen.

  Ja det er i sorgen man skal kende sine venner. Blev så rørt af at læse dit indlæg. Føler DYBT med dig - jeg har ikke mistet et barn i en graviditet, men en søn der var på vej i livet. Så jeg ved hvad du føler. Ingen kan sætte sig ind i den følelse hvis de ikke selv har prøvet det. Den med at tiden læger alle sår er ikke sandt.
  Mange kærlige hilsner Charlotte

  SvarSlet
 2. Kære Charlotte.
  Tak for din kommentar. Den blev jeg glad for. Du har ret det er i sorgen man skal kende sine venner.
  Sorg er en mærkelig og farlig størrelse. Det gør mig ked, at høre du har mistet din søn. Det må være et stort tab, og jeg håber at du har fundet dig lidt tilrettet med ro og styrke. Jeg tror på at dem vi mister, bærer vi med i vores hjerter. Selvom det er en tung burde.
  Nogengange tænker jeg, at mit hjerte er gået i tusinde stykker og kun holder sammen af ren viljestyrke. Andre gange føler jeg at sorgen er reduceret til det rene vand og jeg nu er endelig på den anden side og kan (igen) klare hele verden.
  Tiden læger ikke en skid. Jeg håber, at min sorgproces endelig er ved at tage fat og at jeg får lettet mit psykiske låg og bearbejdet nogle af mine følelser, mistede fremtidsdrømme og håb om et familieliv med mine fortabte børn, for jeg kan ikke acceptere at sorgen også skal ødelægge alle de gode ting i mit liv som min mand, mine gode venskaber og mit gode humør.
  Pas godt på dig selv og dit hjerte,
  kh SS

  SvarSlet
 3. Hun er et varmt menneske og hvor er det fint, at hun sender dig en gave (jeg tillod mig at give hende din adresse, da jeg hørte hvad hun ville sende til dig - håber, at det er ok?). Jeg er sikker på at det er en god proces du har gang i - selvom det lige nu er lidt hårdt. Måske er det meget godt, at du fandt et navn til æggebarnet, for så har det fået en identitet og er ikke "bare" en abort. De to gange jeg aborterede (iøvrigt helt uden sammenligning med hvad du har været igennem) havde jeg det samme navn til barnet, hvis det blev en dreng og jeg holdt fast i det også tredje gang jeg var gravid og hvor jeg så fik - ja, en Gustav. Sender dig masser af styrke og varme. Savner dig og må snart finde en dag, hvor jeg kan komme og kramme dig lidt. Kærligst fra Camilla

  SvarSlet
 4. Hvor er det dejligt med sådan nogle mennesker, der findes ikke noget bedre end at mærke, at andre mennesker tænker på den :-)

  Selvom jeg aldrig har været igennem alt det du er igennem, så kender jeg godt det med hjernen og dens eget liv om natten. Min farer derud af med 200 km/t nogle gange, men når det kommer til at huske praktiske ting, så er den ikke til megen hjælp. Nogle gange ville jeg ønske, at jeg kunne slukke helt for hjernen (selvom det føles som om det sker af og til ;-))

  KH
  Birthe

  SvarSlet
 5. Velbekomme :)
  Glad for den gjorde glæde, for det var jo meningen.

  Adventskram
  /Gitte

  SvarSlet
 6. SS, hvor er du sej at tage sorgen ved hornene. Sikke en nat, men et skridt om på den anden side. Nu må du snart være ude af karantæneperioden efter methrotrexaten?
  Stort kram, Betty

  SvarSlet
 7. @Camilla: Det var rigtigt sødt af dig at formidle kontakt. Gustav er et meget fint navn, og jeg kan godt lide tanken om at den som venter og kæmper får gevinst. Lad os sætte en dato i det nye år. Knus SS

  @Birthe: Det er så vidunderligt at mærke den omsorg og varme, som også kan være i blogland.
  Det er hårdt med den hjerne, som gerne vil køre sit eget liv om natten. Jeg kender godt det med dage, hvor hjernen og kroppen har byttet rytme, så de sover på skift :-)
  Jeg har ønsket mig en ny afspændingscd, som jeg håber jeg får i julegave. kh SS

  @Gitte: Sødeste Gitte, jeg sender dig gode tanker, hvergang jeg hygger mig på sofaen. Det var så sød en gestus, som jeg værdsætter højt.
  knus SS

  @Betty: Ja det er en hård omgang. Jeg slipper ikke ustraffet fra at køre 14 frugtløse IVF'er, men det bliver gradvist bedre. Jeg er ude af karantæneperioden, men min endometriose rør på sig, så jeg er igang med at få has på en halvstor cyste, som lige skal slippe taget før vi kan starte igen. Jeg er så glad for at høre at din graviditet går godt og du er blevet afsluttet på klinikken. Jeg ønsker dig alt det bedste og en let graviditet. Det må være din belønning for alt dit hårde arbejde :-)
  knus SS

  SvarSlet