torsdag den 15. december 2011

Frokost i Illums Spisebar

Julegaveshopping er en krævende disciplin, og madmaven kræver altid belønning. Jeg gik rundt og shoppede i Indre by og kom til at spekulere på den der virak, der var omkring Spisebaren. Uindviede og ikke-københavnere lever sikkert i lykkelig uvidenhed om dengang i efteråret, hvor Illums cafe ikke længere bød ammende kvinder velkomne i deres spiseområde. Efter stormende protester og boycotts åbnede Illum et tilstødende lokale, hvor kvinder nu kan amme i fred for nysgerrige blikke.... hahaha... men historien handlede jo om at cafeen ikke ville have bare bryster i deres kosmopolitiske cafe. Hello spin og goodbye frisind.

Nå, men jeg blev altså lidt nysgerrig på Kokkeriets cafe, så maven ledte vejen op ad Illums rulletrapper.
Indretningen af rummet giver et godt og moderne indtryk. Det lyse rum har lette nordiske møbler, hvor pink og orange udsmykning på væggene og lamperne giver rummet et international præg.
Nu var det jo maden jeg var kommet for, så jeg en frokosttallerken, hvor de bød på lidt af hvert (165 kr). Lige noget for mig. Så slap jeg for at vælge mellem de lækre retter.
Tallerknen bød blandt andet på rimmet laks med rygeostcreme, karse og letsyltet agurk. Netop denne ret havde jeg hørt mange rosende ord om, så det glædede mig at den også levede op til forventningerne. Fisken var fast og smagfuld, og til min overraskelse var rygeostecremen skøn og passede fint til laksen.
Der var også en lille skål med pocheret kylling med syltet rødbede, kørvel og ristet kyllingeskind. Lad os bare slå fast, de er dygtigere end mig til at stege kyllingeskind. Du kan læse om mit mislykkede forsøg på at genskabe Le Pauls grillede kyllingskind her. Kyllingen var saftig og smagte fint, men jeg savnede nu lidt snask som lidt dijonnaise eller mayo. Dog fulgte der en lille grøn salat med dressing med til tallerknen.
Der var lidt charcuterie med et par skiver skagensskinke og tørret okseinderlår samt lidt ost. Et stykke af den skønne Vesterhavsost, en skive samsøost og en skive af noget andet ost
Opdækningen var enkel, fin og nordisk. Jeg blev lidt forelsket i smørbrødsbrikkerne af træ.
Maden var fin og jeg glemte selvfølgelig at tjekke ammestuen ud... det må blive en næste gang.

5 kommentarer:

 1. Da jeg var barn, havde vi en underbo, som kom fra Filipinerne.
  Hun gemte altid kyllingeskindet og så fik det en tur i frituregryden. Det blev lækkert sprødt. Det var så den gang i begyndelsen af 80'erne, hvor man gerne brugte frituren ;0)

  SvarSlet
 2. Uhmm, sådan en frokost kunne jeg godt lige spise :-)

  Kh
  Birthe

  SvarSlet
 3. @Kari: hehe fedt med fedt. Det tror jeg godt jeg kan lide, og det røg lige på arbejdslisten :-)

  @Birthe: Det var en skøn frokost sammen med et godt madblad

  SvarSlet
 4. @Tante Sød: det er nemlig et ret tjekket sted :-) jeg er så nysgerrig på ammestue at jeg nok må afsted igen

  SvarSlet