tirsdag den 13. december 2011

Luksus Fiskefad aka Pauls Fish Pie

Den store Paul Cunningham har engang givet sin opskrift på fish pie, og den har jeg hapset og transformeret til min egen. Nu står den på bloggen - uden links og deslige.
Til  2 personer
25 g smør
25 g hvedemel
1/2 dl piskefløde
1 dl fiskefond
200 g hvid fisk i mindre stykker (Jeg brugte kuller)
100 g jomfruhummer
havsalt og peber
muskatnød
citron
2 bagekartofler

Jeg tøede en bakke jomfruhummer op fra frys. (Væsken/ saften fra fisken og jomfruhummerne hældte jeg i en gryde og kogte det ind sammen med lidt grønsagsboullion, et lille løg 1/2 gulerod, et lauerbærblad og skallerne fra skaldyrene - hello fiskefond :-))
Smørret smeltes og melet piskes i. Den varme fløde og fonden hældes langsomt over smørbollen og der piskes til sauces tyknes. Vend fiske- og skaldyrkødet i saucen og smag til med citronsaft, salt, peber og lidt muskatnød.
Kartoflerne mikroovnes i 5 min. Jeg giver dem altid et kryds i midten. Når kartoflerne er færdige, får de et gok med et grydelåg og en hurtig omgang med kniven.
Fiskesaucen fordeles i to forme, og de smadrede kartofler kommes ovenpå. Pierne bages i ovnen på 180 grader i ca 25 minutter.

Fiskefadene smager rigtigt godt og kan sagtens bruges til fin gæstemad.

2 kommentarer:

 1. MUMS, hvor ser det godt ud. Den skal klart prøves :-)

  Kh
  Birthe

  SvarSlet
 2. Den er nemlig rigtig rigtig god. Jeg er igang med at afprøve lidt forskellige varianter, så der kan komme en hverdagsvariant.
  knus SS

  SvarSlet