søndag den 27. marts 2011

Restaurant Wohlert i Jægersborg

Copenhagen Restaurant Week er i fuld gang med skønne tilbud om to retters menuer for 150 kr, og det betyder, at jeg i den næste uges tid er kommet i himlen - Madhimlen. Uden den mindste skam i livet har jeg bestilt bord til tre forskellige steder. Hvem sagde grådig? Ikke mig... det er bare en velfortjent selvbelønning kombineret med god timing.
Og i dag startede min himmeltur i Schæffergårdens smukke restaurant Wohlert.
Billedet har jeg tyvagtigt stjålet fra hjemmesiden

Restauranten er meget lækkert indrettet med et lyst og let møbeldesign, glade cobramalerier og en skøn mad. Jeg har længe haft lyst til at besøge dette sted, da jeg har hørt meget godt om deres mad, og de har et stort hjerte til økologien og høj kvalitet. Det er lige noget for mig.
Jeg havde studeret menukortet hjemmefra, så mine madvalg var klaret i ro og mag. Der var nemlig meget godt på kortet, og så får jeg svært ved at vælge. Ikke overraskende endte jeg selvfølgelig med kammuslingen på økologisk jordskokkecreme. Heldigvis havde jeg Loverboy med, og han bestilte en risotto på røde himalayaris, så vi kunne prøvesmage noget forskelligt.  
Advarsel: Jeg er i gang med at lege med kameraet, og kom for sent i tanke om at det jo er noget man skal gøre derhjemme. Så billederne er blevet lidt mærkelige

Risottoen var god med en generøs mængde revet parmesan ovenpå den kompakte ris. Risene var al dente, og retten var anrettet med tynde skiver landbrød og lidt kørvel. Fin ret.
Mine kammuslinger var stegte perfekt, så deres sødme og fedme trådte fint frem. De var akkompagneret af en tyk creme af jordskokke. Dejlig forret, som jeg selv laver den og elsker.
 
Til hovedret havde jeg bestilt økologisk kyllingeconfit med blommemarmelade. Det har jeg aldrig smagt tidligere. Kyllingen var saftig, silkeblød og smagfuld, og den gik godt i spænd med blommemarmeladen. Tilbehøret var en pomme anna med masser af timian, balsamicokogte rødløg, stykke dampet porre og en stykke dampet blomkål. Blomkålen var en tand for mør og skal jeg sætte en finger på maden, var marmeladen lidt for sød i længden til en hovedret. MEN det smagte mig, og jeg spiste hele hovedretten op - hvilket jeg sjældent gør.

Loverboy fik et stykke skønt dampet torsk, som jeg lige nåede at smage. Fisken var dampet præcist, så kødet stadigt var saftigt, klart og delte sig i flager. Jeg nåede ikke at fotografere retten - det var jo ikke madbloggerne jeg var ude med ;-)

Vi kunne ikke nøjes, så vi bestilte også ost og dessert - og her må jeg igen beklage men ingen billeder. Loverboy fik en hvidchokolademedaljon med mocca. Det lignede og smagte som mousse, men hvad ved SushiStegen om søde desserter- ikke meget. Den var god og Loverboy var meget tilfreds. Jeg hyggede mig med fire økologiske ost - tre køer og en ged. Bette Kristian- en dejlig gul fast ost, en camembert, en brie og en blåskimmel serveret med lidt oliven, honningmarineret hasselnødder og kiks. Og så var jeg stopmæt og lykkelig.

Betjeningen var vidunderlige, de var servicemindet, glade og imødekommende. Vi fik en meget hjertelig tjener, som glædeligt delte ud af sin store viden om vin, og han fik os til at føle os meget velkomne og i godt selskab.

Kort sagt. Wohlert er et skønt sted, hvor de går op i at lave god og lækker mad.

6 kommentarer:

 1. Ja, det var da madlykke i litermål :-) Kammuslingen på jordskokkecremen lyder helt fantastisk. Hvor skønt, at du skal vælte dig rundt i restaurantbesøg de næste par dage (gid det var mig - jeg venter tålmodigt på en indbydelse til The Paul :-))

  SvarSlet
 2. Sikke et smukt sted - og maden ser (og lyder) og fantastisk!! Altså, hvis jeg boede i Kbh. så tror jeg ikke jeg havde nøjes med 3 steder - jeg havde nok valgt at spise ude hver aften i en uge ;-)

  Knus
  Birthe

  SvarSlet
 3. Kære Camilla,
  Jeg tager i mod al den lykke jeg kan få fat i :-)
  Og hvis du venter lidt endnu, ender det jo at jeg begynder at spare sammen til en middag på The Paul.

  SvarSlet
 4. Kære Birthe,
  jeg overvejede faktisk også at booke flere dage, men så poppede der to små faneblade op om økonomi og tid, som åbenbart også tilpasses til planen :-( Men jeg glæder mig rigtigt meget til den næste oplevelse på Aquamarina - som skulle være en af de bedste italienske fiskerestauranter.
  knus SS

  SvarSlet
 5. du skulle heller prøve restaurant appetit som ligger på den anden side af vejen! suuuper lækkert sted

  SvarSlet
 6. Hej Anonym, jeg var lige inde og tjekke menukortet. Det lyder som et rigtigt godt sted.

  SvarSlet