fredag den 11. marts 2011

Dårlige æg, æggeledere og humør

Vi har besøgt en af verdens bedste specialister i fertilitet og endometriose - alene hans navnet indikerer styrke Professor Carlos Simón. Han er den første læge nogensinde, som har fortalt os sammenhængen mellem fertilitet og endometriose. Æg fra piger med endometriose har en dårligere kvalitet, og de har derfor sværere ved at blive gravide. Han har lavet donorforsøg med både æg fra endopiger og almindelige pigers æg, og hans resultater viser, at gravitetschancerne afhænger af hvorvidt doneren (ikke modtageren) har endometriose. Det vil sige, vi har gode chancer for at få vores eget æggebarn. Juhu... Endelig gode nyheder.

Så var det bare lige, at han skulle tjekke mit underliv med en ultralydscanning og en prøvetilbagelægning med æggeslanger. Han vil nemlig være sikker på, at alt er, som det skal være. Fint, tænker jeg. Jeg er lige blevet tjekket 3 gange indenfor de seneste to måneder. Ingen problemer der. Tip top tjek!

'This is a problem' hører jeg ham sige, og rummet drejer rundt og alt ilten forsvinder kortvarigt. Min højre æggeleder er fyldt med væske, og skal fjernes. De kan ikke hjælpe os, før den er fjernet. Simon forklarer, at væsken skyller ned over de befrugtede æg, og forgifter dem, eller endnu værre æggelederens væske tiltrækker ægget, således at det sætte sig fast udenfor livmoderen, og det er både meget farligt for mig, og giver ingen børn. Det er bare så meget op ad bakke, og føles så urimeligt.

Hvad er det, som der skal til for at få fat i et barn! Det er altså lidt af tilbagevendende prøvelse. Vi spæner fra det ene land til det næste, skifter medicin, prøver akupunktur, afholdenhed... og det føles om om vi meningsløst kaster alle vores penge ned i børnehullet... men uanset hvilken udvej, løsning eller mulighed vi vælger, sidder vi stadig i samme barnløse situation.

Nu skal jeg så opereres, og have fjernet den ene af de uduelige æggeledere, vel og mærke når jeg kan få en tid til operation. Også vente to til tre måneder før vi kan gå i gang med ægdonation... og hvad gør vi så lige med adoptionsplanerne til da...

ØV!

4 kommentarer:

 1. Kære "Steg"! Tusind tak for igår. Dejlig oplevelse - ikke mindst at møde dig - det var såå hyggeligt. Hvor gør det mig ked af det at læse om dine "barnløse trængsler" og ikke mindst, at du har endometriose. Jeg kender flere piger i samme situation, en har fået barn, en anden venter på dejlige børn fra Colombia. Jeg håber sådan, at det en dag lykkes for jer - på den ene eller den anden måde. Kærligst og varme tanker fra Camilla

  SvarSlet
 2. Kære Camilla, det var super hyggeligt at møde dig, jeg nød vores snak.
  Tak for din søde kommentar til de barnløse trængsler. Det er bare hårdt og træls, men skønt at høre at andre endopiger finder andre veje til børnene.

  SvarSlet
 3. Oh, snedige sushisteg! Jeg håber virkelig det lykkes for jer at få jeres eget æggebarn. (ikke mindst fordi ordet æggebarn bare er så godt!!)

  SvarSlet