torsdag den 17. marts 2011

Porrekartoffelsuppe med salatost og chili

Supper er geniale. Jeg propper alt muligt i dem, og de smager næsten altid godt. Ellers er stadig mulighed for at rette op på dem inden servering. Jeg kan særligt godt lide supper med meget fyld og har længe haft lyst til at afprøve et par suppeideer. 
I dag fandt jeg en særlig god kombination, hvor jeg også fik brugt lidt salatost, som var blandt  sponsorgaverne fra bloggertræffet. Jeg har nævnt sponsorgaverne med produktnavnet.

  • 1 dl kogt rød quinoa
  • 1 spsk Egeskov Rapsolie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stor tsk syltede chili
  • 100 g kartofler 
  • 1/2 tsk spidskommen
  • 1 l vand 
  • 3 tsk Oscars økologisk hønseboillion
  • 1 tsk salt
  • 1 porre
  • 100 g Løgismose økologisk salatost naturel
  • korianterblade 
  • peber 
    1. Skyl quinoa i lunken vand, og kog den i 15 minutter 
    2. Alle grøntsagerne snittes i mundrette stykker - men chilien og hvidløget skal snittes helt fint.
    3. Svits porre, hvidløg og chili i rapsoilen. Tilsæt kartoffelstykkerne og porrebidderne sammen med krydderierne ved lav varme til de er bløde ca 10 minutter.
    4. Tilsæt quinoa, salatost (også mundrette bidder) og korianter. 
    5. Suppen smages til med salt og peber 

    Der er vildt godt med både quinoa og salatost i suppe, og der er ikke nok i 100g til sådan en osteelsker som mig!

      8 kommentarer:

      1. Hold da op, lyder som total lækker suppe der!! Har aldrig prøvet med salatost i en suppe, men det må der da vist laves om på :-) God ide med quinoa'en, for at få lidt fylde....

        Knus
        Birthe

        SvarSlet
      2. Super ide. Det har jeg godt nok aldrig prøvet !
        :-)

        SvarSlet
      3. Hej Birthe,
        det er nu skønt med en fyldig suppe og jeg kan godt lide den knasende lyd og effekt fra quinoaen.
        kh SS

        SvarSlet
      4. Hej Det-lille-køkken,
        det er en god suppeide og den kan sagtens udvikles lidt mere.
        kh SS

        SvarSlet
      5. Lyder som en skøn kombination. Jeg er ret vild med ost, der smelter let. Det er en idé der kan bruges i mange andre supper. Knus

        SvarSlet
      6. I denne suppe forblev osten fast, men blev blødere og mere tofu-agtigt. Jeg sætter stor pris på de forskellige teksturer,
        knus SS

        SvarSlet
      7. Sjov kombination med salatost i en suppe, det kan være man skal bevæge sig ud af sit trykke franske udgangspunkt som hedder "ristet surdejsbrød med gruyere" til suppe:)

        SvarSlet
      8. Mums.. fransk løgsuppe med ostebrød er altså også godt!

        SvarSlet