torsdag den 23. juni 2011

Søkogte rejer og nye kartofler

Det er sommer, og det smitter af på menuen. Madmaven jubler og smagsløgene sukker efter danske nyplukkede jordbær. Heldigvis kom min svigermor med gaver fra Udkantsdanmark... en pose nye kartofler og nyhøstede asparges.


De passede perfekt sammen med de friske søkogte rejer, som jeg fandt i supermarkedet.
Rejerne blev pillet, kartoflerne blev kogt sammen med lidt tørret dild (hvem der bare havde friske krydderurter i haven),  og aspargesene blev stegt på panden. Jeg spiste det hele sammen med et par skiver Primadonna,  og en hurtigt blanding af mayo, creme fraiche, hvidløg, salt og citronsaft.

Mums, det er mad, som ligger godt i maven.

6 kommentarer:

 1. Let, lækkert og meget sommerligt :-)

  SvarSlet
 2. Wow, hvor ser det godt ud :-D

  KH
  Birthe

  SvarSlet
 3. Jeg bor jo også helt ude på yderkanten af udkantsdanmark, hvilket til tider er ret træls. men når sommeren er over os og vejene bugner med diverse boder med nyplukkede søde jordbær, nye kartofler, grønne asparges, ærter, løg og sprøde søde gulerødder, så er det ikke slemt endda :-) Primadonna er bare gudeskønt. Heldigvis er den ofte på programmet i kantinen på arbejdet - hvor skønt er det lige :-)

  SvarSlet
 4. Kære Malou,
  ja, det er skønt med afveksling og dejligt med let sommermad, som også er hurtigt at lave
  /SS

  SvarSlet
 5. Kære Birthe,
  det smagte også godt :-)
  kh SS

  SvarSlet
 6. Kære Camilla,
  jeg elsker udkantsdanmark, og er fast besluttet på at ændre betydningen til en mere positiv klang. Det er nemlig der mulighederne og de gode råvarer er!

  HMFFF, din kantine er vist klasser bedre end min. På mit job står buffen ofte på pølsesalat med RØDE PØLSER
  kh SS

  SvarSlet