lørdag den 18. juni 2011

Aalborgs Propaganda

Aalborg kaldte mig forbi i sidste uge, og Det Lille Køkken havde anbefalet mig Mundgott, men jeg kunne ikke nå at få brunchen, så GPS'en ledte mig i stedet forbi Utzons hus. Desværre var cafeen optaget af et privat selskab, men den søde servetrice anbefalede mig Propaganda på den anden side af gaden.
Menuen så god ud og jeg fik et bord. Og lidt snacks før maden... muligvis puffede rischips og en skive butterdej med tapanade og rapsmayo.


Menuen så faktisk ret god ud med en masse lækre forskellige småretter. Og så skete det, mine øjne faldt på ordene ØSTERS. F... jeg er vild med de små slimede kødfulde klatter.  Og kammuslinger og jomfruhummer... lige noget for madmaven... og lige der blev min sene frokost opgraderet til tidlig aftensmad :-)


Nederste række fra venstre: Østers med paprika og citron og bagefter en skøn østers med tabasco. Himmelsk, siger jeg bare og blev næsten lykkelig. Jeg har sagt det før, men mad kan virkelig gøre mig glad.

På første række var lidt fois gras terrine med en abrikos kompot og en skål grøn salat. Der var også en kurv brød, der kom sammen med en skål med balsamico og olie. Det var god mad, og jeg lyst til at bestille om omgang mere - helt identisk! Heldigvis ankom mine varme retter og jeg fik travlt med synke mundvand.


Kammusling med kartoffelpure og karse. Muslingen var fint stegt, men kartoffelpuren var blendet for
sejt til min smag. Dejlig detalje med karsen der smagsmæssigt løftede trøffelsmagen i olien.
Højdespringeren var risottoen på hvedekerner med jomfruhummere. Fed, rund, cremet og meget smagfuld - bedre end min egen på almindelige ris. Den skal jeg selv hjem og lave. Enkelt og lækkert.

Mit dessertvalg faldt på ost - en gratineret gedeost med æble og nødder- troede jeg. Kender du det med at øjnene læser det, de vil??


Min overraskelse var stor, da det viste sig, at det være en friteret gedeost. Det er ikke lige min stil, men den smagte fint og jeg spiste det hele...

Jeg måtte slippe 218 kr for mine 6 retter, hvilket var meget rimeligt. God mad og god kvalitet. Jeg tror maden er friskelavet, den smagte i hvertfald frisk og den tog sin tid, så har man travlt skal man nok lige nævne det for tjeneren, som iøvrigt både var servicemindet og venlig. Dejligt at komme lidt væk hjemme fra københavneriet.

Om jeg var forspist?? Kun lidt, men jeg ville gøre det igen, måske bytte osten til en omgang vanilieis med brændte mandler og estrangon eller flere østers!

Gid jeg boede tættere på Aalborg, så kunne jeg også løbe ture langs fjorden.

8 kommentarer:

 1. Sikke en luksusfrokost - længere væk fra mine amerikanske trængsler kommer man næppe. Men østers er og bliver ikke min livret. Har smagt dem mange gange, men lærer vist aldrig at forlige mig med konsistensen :-/

  SvarSlet
 2. Wow, det ser ud til at være en fremragende frokost - og til den pris er den jo et fund :-)

  SvarSlet
 3. Spændende og anderledes frokost - og flot til de penge, synes jeg. Det kunne må ikke få her i byen til den pris. Jomfruhummeren ser skøn ud.

  SvarSlet
 4. Hej Camilla,
  velkommen hjem fra det store burgerland. Jeg kender flere som har problemer med konsistensen af østers. Og den er anderledes, men det er jo en del af østerscharmen :-)

  SvarSlet
 5. Hej Malou,
  det var en vidunderlig frokost, og jeg ville ønske at det havde været mere plads i maven til en ekstra ret.

  SvarSlet
 6. Hej Marianne,
  Det er et fund til den pris og kvalitet. Og betjeningen var også god.

  SvarSlet
 7. Det lille koekken19. juni 2011 kl. 22.22

  Hej SS
  Det var ærgeligt du ikke kom på Mundgott, det kan måske bliver en anden gangs så :-)
  Men men men.. Propaganda er nu også godt.Stedet har jeg også skrevet om og kan også anbefalde tapas der.
  Ihh..ja, det kunne nu ha været hyggeligt om du boede I aalborg, så var jeg klart med på en powerwalk langs fjorden.
  :-)

  SvarSlet
 8. Hahaha... du havde selvfølgelig også anmeldt Propaganda, jeg forstår ikke hvordan jeg har kunnet overse den. Men det var godt at se du også fik god mad.

  Det må blive Mundgott næste gang :-) Det kunne være så hyggeligt med en powerwalk sammen med dig.

  SvarSlet