onsdag den 15. februar 2012

Kung Fu 2 - Dining Week II

Der går rygter om en vaskeægte japansk kro på Nørrebro. Så det var, hvad jeg forventede mig, da jeg cyklede ud til Kung Fu 2. Det var koldt og småsneede, så ved ankomsten sprang jeg af cyklen og indendørs. Det søde personale kom mig imøde, og efter et hurtigt kig i ordrebogen, forklarede de, at jeg var gået ind i Kung Fus tilhørende bar Izakaya Bar. Det synes jeg et cool koncept; spistested i den ene opgang og bar i den anden, men det underbygger ikke mine forstillinger som en kro.
Restauranten var fyldt med veninder, kærestepar og familier. Jeg havde skønt selskab af Hjerteveninden og hurtigt gik snakken. Restauranten er holdt i mørkt træ med træ på væggene og den er rigtig hyggelig.   varmen og luften fra kulgrillen gav dog lidt associationer til saunaer.
Ganske hurtigt kom vores forret, som var en blanding af små hapser. Lige som jeg bedst kan lide det.

Først kom et lille fad med hjemmelavede forårsruller fyldt med grøntsager og små stykker af laks, smørmakrel og blæksputte samt en lille skål med soya. Jeg må med skam indrømme at hverken hjerteveninden eller jeg satte pris på dem. De smagte simpelhen for meget af varm fisk på den ærgelige måde. Nogengange smager fiskeolien fra fede fisk som makrel af alt for meget til mine smagsløg, så vi måtte levne.

Den anden hapser var tigerrejer i pankoraps. Jeg blev glad, og madmaven blev meget spændt, fordi de også så hjemmelavet ud. Det var de. Madmaven beklagede sig lidt: Pankorapsen var for tyk, og rejen ville have haft godt af en tur i en lille marinade inden paneringen. Hjerteveninden var lidt mere sulten og handlingsorienteret, så hun pillede bare noget af paneringen af og dobbeltdyppede i dressingen.
Den sidste forretsting var dumpling. Små dampede dejpakker med stykker af kylling smagssat med ingefær og korianter. De var fantastiske smagsfulde, saftige og totalt lækre. Jeg kunne have spist mange mange flere af dem. Jeg tror faktisk, at det er de bedste dumpling, jeg har spist i Danmark, og jeg er blevet skuffet et par gange.
Vores hovedret bestod af forskellige grillspyd og stegt pak choy med svampe, syltede stykker græskar og sesamfrø og ris. Aftens grillspyd var en laks, en kylling og et spyd med svinekød. Jeg spiser ikke svin, og da jeg nævnte det til tjeneren, byttede de ud med okse. Ingen problemer og store smil
Den kvikke læser har allerede bemærket, at der kun er 4 spyd på billedet. Der skete en fejl, så vi fik også sticks med svin, men de forsvandt med det samme, da vi gjorde tjeneren opmærksom på det. Han kom igen med mere kylling. Laksen var den bedste. Den var stegt perfekt og smagte vidunderligt. Deres kok har et særligt talent for at tilberede kød, og det glæder mig. Kødet kom i en slags terayaki mariade, og den salte marinade udgjorde klisteret til risen og den usaltede varme salat. Jeg ville have foretrukket lidt mere salt i salatens marinade, men jeg er ikke så velbevandret i det japanske kødkøkken.
Den sidste ret i Dining Weeks tilbud til 200 kr var en japansk dessert. Det lød bare så spændende på menuen, og jeg glædede mig meget til at se hvad det så var og hvordan det smagte. Desserten var hjemmelavet yuzu is med nashi pære og szechuan crumble. Jeg troede, det ville være en slags peber crumble, men tjeneren fortalte, at det var lavet på peanutcreme. Det havde en lidt kedelig småkagekonsistens. Isen var lavet på yoghurt, og smagte fint - måske en smule vandet, men det er nok smag og behag, og jeg er jo ikke det store dessertøre.

MEN alt i alt, synes jeg det var en god oplevelse på Kung Fu 2. Jeg sætter stor pris på, at de har gjort sig en masse tanker og har holdninger til deres mad. Jeg er ikke helt enig i deres dispositioner, men jeg holder af steder med holdninger. Jeg kigger forbi igen en anden gang og spiser mange flere dumplings. Dertil kommer, at aftenens betjening var så sød og omsorgsfuld, at selv jeg glemte, at jeg var i sure København og det er en stor ros. Og jeg kunne også skrive et helt indlæg om musikken for den var alsidig og god. God blanding af nyt og gammelt.
Fedt sted med masser af kant.


PS
Vi var langtfra færdige med at sludre, og jeg havde lidt forelsket mig baren ved siden af, så vi smuttede der ind og fik os lidt drinks. Og hvilke drinks! Jeg ville komme igen alene på grund af disse vidundere og bedste af alt var de alkoholfrie...(og det var jo hverdag og jeg er jo næsten en slags gravid.)
Den orange var lavet på mandarin, havtorn og kardemummesirup og den smagte himmelsk. Citrussød, frisk og læskende. Den anden var en skøn limonade med citron, lime mynteblade og sukker. 

4 kommentarer:

 1. Mere japansk! Det ser og lyder vældig spændende. Og de drinks der - super flotte og indbydende.

  SvarSlet
 2. Ja, hvis de er lige så gode til at mixe drinks som 'moderrestauranten', så tror jeg dig gerne - der har jeg også fået et par labre drinks. Ærgerligt at spiseoplevelsen ikke var helt oppe at ringe. Har selv fået flere gode måltider på den i Sundevedsgade.

  SvarSlet
 3. Prinsessen har selv været på vej til Sundevedsgade et par gange, men der har desværre altid været lukket på de tidspunkter hun har fået idéen, men måske skulle hun prøve at planlægge det lidt bedre. Hvis ikke andet for de alkoholfrie drinks.

  SvarSlet
 4. @Camilla: det var en sjov oplevelse og drinksene var fab!

  @Piske; Jeg må vist aflægge et besøg på Sundevedsgade igen, jeg var forbi i tidernes morgen, da de åbnede og labre drinks trækker op :-)

  @Prinsessen: Hahaha det kender jeg godt, når man gentagne gange går forbi et potentielt spisested forgæves forbi man ikke kender åbningstiderne. Man skal ikke kimse af skønne alkoholfrie drikke. Jeg forstår ikke at det er mere udbredt

  SvarSlet