søndag den 12. februar 2012

Himmelske kager og sushistege i skøn forening

Jeg har haft en skøn dag i dejligt selskab med Camilla. Hun inviterede mig (aka. den store kageignorant) med til et kageshow med Claus Meyer. Det var væsentligt sjovere end jeg havde forventet. Claus Meyer og hans kagenørdede ven Morten Borup havde god kemi og hyggedrillede hinanden, imens de bød på gode tips, historier og drillerier. Sidstnævnte drillerier blev stærkt hjulpet på vej af et strømsvigt og diskussioner om hvor meget fløde der går til 2 kg chokolade når man laver mousse, og hvordan man omregner det til almindelige husholdninger. De gav begge op.
Jeg lærte en masse, og jeg elsker når kyndige hjerner deler ud af deres viden, og det var til fældet her. Jeg lærte en masse om ægs koaguleringsevner og hvordan man ruller en mørdej ud (lægges mellem to stykker bagepapir. OG at det ikke hjælper at sætte sig på den). Nå ja der var også en masse smagsprøver, og da strømmen kom tilbage, fik jeg også en kop kaffe til de to kageombæringer. Jeg er nem på den måde. Det er så lidt, der skal til, for at jeg er tilfreds. 
jaja der var super dårlig lys... og jeg balancerede med en dunjakke, halstørklæde, vanter, mobil, kagetallerken... og og jeg har endnu ikke lige lært at betjene Iphonens  kamera. Dårlige undskyldninger var der nok af, og du læser Camillas indlæg, så husk på, at hun bare er et bedre menneske end mig... og fotograf.
Den første og efter min mening bedste kagetallerken. Øverst ses en lækker kaffe eclair, et stykke tærte med solbærsnask og noget chokoladehejs... ja jeg sagde det jo Kageignorant. Smut over til Himmelske kager og se hvad kagerne rigtigt hedder. Den sidste kage var grøn, og den så lidt kedelig ud i selskabet... den snød helt vildt og viste sig at være en lille frækkert af pistacienødder, smør,  sukker og mere smør. Den var SÅ god!!
Anden kageombæring var mere skuffende. Jeg kan ikke vurdere om mine forventninger var blevet lidt for høje. Jeg gik direkte igang med tærten, som jeg havde glædet mig til at smage. Det var nemlig en fortolkning af tarte au citron men lavet med havtorn! Jeg er vild med ideen, men mine smagsløg synes, de havde sødet havtornen til ukendelighed. Den næste kage var en lille finacier - fin lille kage og afslutningsvis var der succeskagen. Succeskagen gik ikke ind hos mig- den smagte af alt for meget smørcreme og blve for fedtet til mig. 


Alt det kagestas gjorde os rigtigt sultne, så det var svært at gå forbi Sushitreat uden at stikke hovedet indenfor. Det sneede jo også. 
Dejligt sushisted... vi startede med at spise lidt edamame bønner, nigiri med yellowtail og laks med lime og peber. Hovedretten var forskellige makiruller med avokado, kammusling, laks og tun. Favoritten var Laks Supreme med laks, avokado og agurk med knuste wasabi ærter og en dressing med wasabi og lime. Mums det var en vinder kombi. 

7 kommentarer:

 1. Prinsessen er rimelig misundelig!

  SvarSlet
 2. Det var også en prinsesse værdigt! :-)

  SvarSlet
 3. Så kan hun ikke forstå, at hun ikke også blev inviteret ;-)

  SvarSlet
 4. Tusind tak for en helt igennem fantastisk dag i skønt selskab :-)

  SvarSlet
 5. Hold nu da fast jeg sidder her og er grøn af misundelse! Jeg har et svagt punkt for både Claus Meyer og især for kager... piv ;o)

  SvarSlet
 6. Jeg er jo heller ikke kage-ekspert som Camilla, men nøj den sushi ser lækker ud :)

  SvarSlet
 7. @Camilla: Det var en dejlig dag, og jeg er rigtig glad for at du tog med mig til showet. Det er altid så skønt at se dig og få snakket om lidt af det hele. Det var ret sjovt at dele oplevelsen mellem kage og sushi, og det blev faktisk meget lidt fagnørdet... sagde den ene nørd :-)

  @Camilla: Jeg er også begyndt at have et svagt punkt for Claus Meyer. Det er noget fedt over folk med så tydelig en passion og begejstring.

  @C'est La Vie: Sushien var rigtig god, og de har et loyalitetsprogram, hvor de giver 10% . Man skal bare melde sig ind over nettet i Ilovesushiclub

  SvarSlet