mandag den 13. februar 2012

Besøg på Orangeriet

Yeah, så startede årets bedste spiseuge endelig. Copenhagen Dining Week er i fuld gang. Jeg har glædet mig som lille barn til denne uge 7 for jeg har booket ugens aftensmad et par forskellige steder i byen. Konceptet er enkelt: 3 retter for 200 kr.

Her til i aften gik startskuddet på Orangeriet. Det var her den berømte Rasmus Kofoed tidligere havde sin Geranium. Sidste år fik Orangeriet meget rosenende omtale og en Bibi Gourman, og siden har stedet stået højt på min ønskespiseliste. Orangeriet er vel det, man kalder for et lysthus og ligger smukt i Kongens have. Spiserummet er et stort rum med store vinduer mod haven og har det gamle Rosenborg i baggrunden.

Nok om det, og nu til maden. Forretten var en variant af en af mine livretter. Nemlig kammusling og jordskokkesuppe. Kammuslingerne var halveret og let røget og lå sammen med sprøde syltede skriver af jordskokke, saltet citron og lidt karse. Dertil kom en lille mælkeflaske med den varme letpisket jordskokkesuppe, så man selv kunne hælde suppen over retten. Retten var let, elegant og smagt vidunderligt cremet. Den varme suppe harmonerede godt med de sprøde jordskokker og bløde kammusling. Jeg blev meget positivt overrasket over hvor skønt karsen og den salte citron fuldendte smagen af retten. Det var aftenens favorit.

Hovedretten var unghanebryst med tørrede tyttebær og timian serveret sammen med en grov kartoffelmos med løvstikke og en skøn salat. Kødet var meget saftigt og mørt og forsvandt hurtigt. Jeg var meget begejstret for salaten, og det er noget jeg skal eksperimentere med herhjemme. Salaten bestod af tynde strimler af knoldselleri og en letbitter salat i en vinegraittedressing. Meget lækkert og den gav et godt modspil til det fede. Loverboy mumlede noget om en ønskelig 2. servering.

Desserten var en dekomponeret pina colada. Det var i hvertfald det jeg kom til at tænke på. Et stykke stegt ananas med rom, kokosis, dråber af karamel og et drys med revet rålakrids. Den var meget god og forsvandt ret hurtigt.
Det var et dejligt besøg i Orangeriet. Betjeningen var opmærksom, sød og humoristisk. Det er et sted, jeg giver mine varmeste anbefalinger for maden er god. Portionerne var lidt små, men det husker jeg også var tilfældet sidste år ved CDW. Bagefter kan man gå en kærestetur og slå mave i parkens mørke.
Her kommer jeg igen... jeg så nemlig også at de har østers... 

5 kommentarer:

 1. Det lyder skønt. En skam at prinsessen ikke skal forbi Orangeriet i denne uge, men det må så blive en anden gang. Tak for anmeldelsen.

  SvarSlet
 2. Selvom jeg har været på restaurant her til aften, så tillader jeg mig alligevel at være lidt misundelig, for Orangeriet var et af de steder, jeg helst ville have plads hos. Det ser meget indbydende ud, så jeg må hellere smutte forbi der en anden god gang :-)

  SvarSlet
 3. Ej, altså hvor ser det lækkert ud! Jeg er meget misundelig, men der er skisme lidt langt fra det mørke Nordjylland ;o)

  SvarSlet
 4. Åh det ser lækkert ud! Jeg havde jo glemt alt om CDW, indtil jeg læste dit indlæg. Prøvede også at få plads hos Orangeriet men der var alt optaget.

  Synes også portionerne hos Bistrot Bobo var lidt små, men på den anden side er det ok. Så behøver man ikke skamme sig over, at være ude at spise 3 retter flere gange i denne uge, vel?

  SvarSlet
 5. @Prinsessen: det var en dejlig oplevelse, og jeg er sikker på at det er lige så smukt på en forårsdag.

  @Piske: Jeg havde også Orangeriet øverst på listen, og måtte opdatere browseren en del gange før det lykkedes, og jeg var meget glad.

  @Camilla: Det var meget lækkert især suppen. Og ja der er lidt lang fra Nordjylland :-) men jeg synes nu også I har nogen skønne madsteder.

  @C'est La Vie: Jeg er glad for at høre at du også nåede ud og spise dejlig mad. :-) og ja jeg synes også det er ok med lidt mindre portioner, når nu man skal spise 3 retter hver anden dag :-)

  SvarSlet