søndag den 19. februar 2012

Alex sushi - nok Københavns bedste cevicé og sashim

Jeg elsker Copenhagen Dining Weeks koncept. Det er så fedt at komme ud og prøvespise på forskellige restauranter til en billig penge. Jeg var så heldig at få billetter til Alex Sushi. Jeg er nødt til at sige det med det samme! Smut lige forbi, for Maden er sindssyg GOD! Lige nu ligger de i min personlige top 3 over gode københavnske sushisteder, og forleden fik jeg den bedste cevicé i årevis. Åh nej jeg bliver helt lækkersulten ved minderne.
Jamen prøv lige at se hvor lækkert maden ser ud!
Nå, men begyndelsen først. Vi kom våde ind fra gaden, min gode veninde og jeg og blev taget imod med stor hjertelighed og vist hen til vores bord. Restauranten er et stor rum, hvor sushikøkkenet ligger som en ø i midten, så alle kan se kokkene tilberede maden. Jeg kastede lange blikke efter maden for den så kamplækker ud! 
Vores tjener var jysk og meget skøn, og jeg blev øjeblikkeligt madforelsket, da han proklamerede, at deres mad var fråderen, og hvor glad han var for deres menu, og hvor meget vi skulle glæde os til desserten. Og det smittede, så vi glædede os.
Vi startede med en omgang cevicé. Cevicé er rå fisk, som er marineret i citrussaft, Hos Alex var det tunen som var i højsædet. De serverede en skøn Yellow Tail, som var marineret i en spicy citrongræssauce, der smagte stærkt og syrligt - helt vidunderligt, og jeg havde lyst til at spise en ekstra omgang af den! Retten var pyntet med shiso blade, som har en fin mineralsk smag - en slags mellemting mellem mynte og basilikum. Ok det er svært at forklare. Jeg kunne rigtigt godt lide den. Standarden blev sat med denne ret, og den er høj.
Hovedretten var en omgang sushi. Der var både sashimi, nigiri og makiruller. Til sushien kom to forskellige soyaer. En almindelig sød soya til nigiri og makierne og mere syrlig soya til sashimien. Sashimi var i særklasse - lige som jeg bedst kan lide den. Meget japansk med fint diskret tilbehør. Du kan se den på fotoet, hvor den ligger øverst på tallerknen. Først kom laksen på et stort shisoblad med strimler af en kinaradisse efterfulgt af tre skiver rå havbars adskilt og letmarinerede af limeskiver, og til sidst tre søde rå rejer på en tangsalat. Jeg vaklede lidt imellem at være gladest for laksen og havbarsen. Det var høj kvalitet, og smagene var fint afstemt. Super godt.
Nigirierne - risbollerne med fisk på toppen- var henholdsvis kammusling, red clam og en tigerreje. Makirullerne var et par stykker af tempura stegt soft shell krabbe med agurk og avokado. Sushien var udemærket, men sashimien stjal al min opmærksomhed.

Til dessert fik vi en chokolade maki med ananas. Det dækkede over en skive chokolademousse med en lille salat af ananas, som var marineret i chili med små stykker pistacienødder, brændt karamel og lidt dråber af hindbærpure. Sammen med chokolademakien var der påsat en tynd fin kiks af kokosmel. Se det var en dessert, der var værd at vente på. Perfekt komponeret og eksekveret. Den var let, sød, syrlig, stærk, blød og knasende. Tjeneren havde ret. Den var god.
 Jeg beklager ikke det dårlige billede. Lyset forsvandt og tøsesnakken var ret god, så det var heldigt at der overhovedet blev taget et foto.

5 kommentarer:

 1. Alex Sushi er fantastisk, top kvalitet, best i københavn!

  SvarSlet
 2. Det lyder simpel hen SÅ godt. Og billederne får mine tænder og madmave til at skrige efter sushi (bortset fra at madmaven er ret lille efter en voldsom omgnag halsbetændelsen, hvor der ikke kunne komme ret meget igennem halsen). Kan du ikke tage mig med derind engang :-)

  SvarSlet
 3. @Anonym: det er nemlig super sted med søde folk

  @Camilla: Det er en deal. Jeg vil nemlig så gerne derind igen, for det var meget lækker mad. Jeg kender alt for godt når kroppen skriger efter sushi. Øv med halsbetændelsen, jeg håber du har det meget bedre

  SvarSlet
 4. Tak for den gode anbefaling. Og tak for din dejlige blog. Jeg har givet dig en Award som jeg håber du vil tage i mod og sende videre. Læs mere på min blog.

  SvarSlet
 5. @Prinsesse Suh: velbekommen. Og mange tak for din award. Det er meget sødt af dig, og jeg er meget glad og stolt. Tak

  SvarSlet