onsdag den 21. marts 2012

Fingersandwich og eftermiddagste

Jeg elsker afternoon tea med alle de små haspere som mini sandwich, kager og scones med flødeskum serveret til rygende hed te.
Det er nemt at lave, og jeg gav den klassiske fingersandwich et lille twist, da jeg godt kan lide det mere grovt (rustikt that is!) og med mere fyld. More is more - udfordringen for mig er at holde fokus, så de ikke udvikler sig til regulære sandwiches. Jeg lavede to slags; en med røget laks og en med agurk.

1 sulten person (mig) eller 2-3 personer, hvis der også er lidt kager og scones

 • 4 skiver groft toastbrød uden kanter
 • castello pikant smøreost
 • økologisk agurk i tynde skiver
 • røget laks 
 • karse
 • sort peber
Fingersandwich tørrer ret hurtigt, så hvis de ikke skal spise med det samme er en god ide at lægge et stykke fugtet serviette henover dem og film inden de ryger i køleskabet.

Jeg synes, det er et lækkert med lidt karse i, og næste gang tror jeg også, jeg laver en avokadosandwich. Du kan læse mere her om dengang jeg lavede afternonon tea som fødselsdagstema.

9 kommentarer:

 1. Mums - elsker også disse sandwich, kan jo varieres i det uendelige. Og så lige et par lækre scones med dobbeltcreme, så er lykken gjort - men et par hjemmebagte shortbread - ja så er lykken fuldendt:-).
  Har du en god ynglingste?

  Mange hilsner
  Charlotte

  SvarSlet
 2. @Charlotte den 2. Dobbelt creme er så godt! Jeg kan bare ikke finde et sted i København, hvor man kan købe det. Kender du et sted? Shortbread kender jeg ikke af navn- muligvis af udseende og nu må jeg igang med goggle billeder.
  Min ynglingste for tiden er Perch's Earl Grey, men jeg drikker faktisk det mest med glæde- dog ikke frugtte. Jeg synes, det smager for parfumeret til mig. Hvilket er lidt skægt, når man tænker på at earl gray er smagsat med bergamotteolie.

  SvarSlet
 3. Sjovt du nævner Perch Earl Grey - du kan der i deres webshop købe Clotted Cream - det er hundedyrt 62 kr. for sølle 170 gr.
  Jeg bor i Aalborg - så det er den eneste muligheh jeg har.
  www.perchs.dk

  Charlotte

  SvarSlet
 4. Ok, så er det da vist også betalt. Jeg skal et smut til London i den nærmeste fremtid og jeg må se om jeg ikke kan finde en Sainsbury's og shoppe igennem :-)

  SvarSlet
 5. Ihhh, hvornår inviterer du mig til sådan en omgang? ;-D

  Kh
  Birthe

  SvarSlet
 6. @Birthe: Du er altid velkommen til at kigge forbi
  kh SS

  SvarSlet
 7. hvor hyggeligt arrangeret .... lækkert at se på og nu får jeg vildt lyst til sandwich. Og min osteopat har i dag sagt at han synes jeg skal snuppe en måned helt uden stivelse!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jeg er allerede lidt død på forhånd.... jeg vil ha sandwich!!!!!!

  SvarSlet
 8. @ Tante Sød: åh, sådan noget bliver altid værre når man får regler for mad. din stakkels. Du må jo til gengæld spise en masse kød og grøntsagsstave og måske is???

  SvarSlet
 9. Åh hvor lækkert! Har du prøvet High tea på D'angleterre? Det kan anbefales :)

  SvarSlet