Vi besøgte Le Saint Jacques på Østerbro, det er mange år siden jeg sidst var forbi. Det er et hyggeligt sted med sød og venlig betjening, den slags som ikke altid kunne svare på de 20 spørgsmål fra professoren (ja, det er mig, som vil vide alt om min potentielle mad, jeg skal jo have det bedste de kan byde på), men så gik de bare ud og hørte ad i køkkenet. Det var dejlig betjening.
Jeg endte med at bestille nogle af mine franske ynglinge: Foie gras, kammuslinger, confitteret and og ost.
Og siden jeg var af sted med mine drenge, fik jeg også lov til at smage deres mad. Det var en skøn aften med mange smage og inspirerende samtaler.
Foie Gras terrine med abrikoschutney og æblegele. |
Velstegte kammuslinger med græskarkompot og syltede svampe |
Andelår syltet og stegt i eget fedt med peberrodsauce og blå kartoffelchips. |
Hvis du skal forbi så bed lige din borddame/herre om at bestille deres hjemmerøget laks, den var nemlig også vidunderlig. Prisen var i orden - 395 for mine 4 skønne retter, og ja jeg fik det bedste de havde på kortet :-)
ÅH, det er også bare lige mine favoritter du har valgt der :-)
SvarSletJeg ELSKER foie gras - og påstår at det er det salte køkkens nougat.
Min blog vil ikke lukke mig ind i dag, så jeg bliver nødt til at lægge kommentar som anonym.
Glad hilsen
Malou Klidmoster
Hold da op, hvor ser det godt ud!
SvarSletJeg elsker kammuslinger :-) og det andelår ser da bare for lækkert ud...
God weekend.
Mange hilsner
Birthe
Hej Klidmoster,
SvarSletdu er altid velkommen til at lægge en kommentar. Det er altid dejligt at høre fra læsere - især de skønne :-) Jeg synes det giver god mening at kalde fois gras for det salte nougat, men det er faktisk bedre :-)
/SS
Hej Birthe,
SvarSletjeg elsker også kammuslinger, og det er så skønt at se hvad andre folk gør ved de små gudestykker af hav.
Andelåret og især peberodssaucen var god og tallerken var så smuk med de blå chips. Helt fine elementer jeg skal afprøve en dag herhjemme.
Mmmhmm, hvor ser det bare lækkert ud! - det gør mange af dine egne opskrifter jo også (har lige været en tur forbi alle dine sidste indlæg).
SvarSletSkal helt sikkert på St. Jacques, når jeg engang er i KBH.
Mange hilsner
Eva