søndag den 6. maj 2012

Madmaven på besøg i Hamborg

Vi var jo et smut i Hamborg, og byen kan varmt anbefales. De har alt fra traditionelle museer, sørøverskibe, fine broer over de mange kanaler, blomsterparker og masser af lækker mad og vin. Hvad mere kan man ønske sig af en weekendtur?
Vi startede med en havnerundfart og kiggede på de gamle pakhuse med direkte adgang til vandet. Rundturen bragte os rundt i havnen og forbi et fint russisk sørøverskib. Vi nåede dog hverken at besøge sørøverskibet eller det berømte kæmpe togmuseum. Miniferien fløj afsted.
Til gengæld spottede mavemaven La Vela på gåturen i området ved det berømte fiskemarked. Fiskemarkedet var desværre lukket, men restauranten var åben. Madmaven og hjernen har et fint samarbejde, som gør, at jeg ofte kan huske mange gode spisesteder fra guidebogen/nettet. Et godt tip er, at spise på de gode dyre steder til frokost- da maden ofte er billigere end aftenkortet. La Vela havde også et lille frokostkort, og jeg var helt solgt, da jeg læste om deres hjemmelavet ravioli med ramsløg- og ricottacreme i salviesmør (7,90 €). Det smagte præcis lige så godt, som det lød. Det gjorde heller ikke noget, at de havde tilføjet et læs friskrevet parmesan ovenpå.
 Loverboy valgte deres fischteller mit bratkartoffeln, remoulade und salat (11,90 €)
Fisketallerken var populær og smagte også ret godt. Der var både stegt laks, en kæmpereje og et stykke hvidfisk -måske kuller eller torsk sammen brasede kartofler, hjemmerørt remo og lille grøn salat. 

Et af favoritstederne blev hurtigt parken Planten un Blomen. Første gang nåede vi ikke så langt inden himlen åbnede op for sluserne og den højeste torden. Heldigvis var kunne vi stå i læ i en viadukt og dernæst løbe ind på den nærmeste kaffebar og drikke varm chokolade. Super klasse.
Vi genbesøgte parken dagen efter i solskin og blev ret vilde med den. Parken er nemlig en guldgrube for både blomsterpiger og løbedrenge. Det er et stort og gammelt voldanlæg ombygget til et lækkert haveanlæg som flere gange har været vært for de internationale haveudstillinger. Der er masser af grønne områder, løbestier og mange mange blomster og vandbassiner. Jeg ville gerne have drukket te i det japanske tehus, men de har kun begrænset åbningstider.
Frokosten den anden dag spiste vi i det hyggelige område Sankt Georg. Jeg fik et par gode dumplings med reje. Note til mig selv: Jeg må snart forbi de asiatiske markeder i København. Jeg har meget lyst at prøve at lave min egne dampede dumpling.
På hjemturen smuttede vi forbi Slesvig- en rigtig hyggelige soveby med masser af snoede gader og gamle bygningsværker. Vi spiste en omgang tysk bondekost på en kro på det gamle Rådhustorv.
Loverboy fik en kæmpe omgang schnitzel mit alles. (Tjek lige den lille rejetoast og sildetoast!)
Jeg beherskede mig og fik denne vidunderlige laks i smør. Ikke dårligt og vi var propmætte resten af køreturen til København.

6 kommentarer:

 1. Sikke en hyggeligt tur - og du solgte for alvor stedet til mig, da du skrev sørøverskib - det er da for fedt :-D

  SvarSlet
 2. Sikken nogen indbydende billeder... jeg må vist hellere få gang i køkkengryderne ;-D

  SvarSlet
 3. Wow, vi må altså en tur til Hamborg, der er jo ikke så langt :-) Jeg lavede gyoza selv for små to år siden, det var SÅ godt, kan varmt anbefales.....

  KH
  Birthe

  SvarSlet
 4. @piske: jeg var også helt solgt til piratskibet, men Hamborg har en lang historik for at bekæmpe pirate. Næste gang vil jeg ind på skibet.

  @Mini-hakkeren: det er altid godt at få lidt inspiration til kødgryderne. Glæder mig til at se hvad du finder på.

  @Newyorkerbyheart: Jeg overtalte faktisk Loverboy til omvejen til Slesvig fordi du skrev at det var så hyggelig en by.
  Mums hjemmelavede goyza må jeg da lige lurer efter din blog

  SvarSlet
 5. Altså jeg var allerede lidt misundelig over, at I skulle til Hamborg, og nu er jeg endnu mere misundelig! Jeg regner med, at vi skal afsted næste forår, uh - der er lææænge til!

  Nå, ja - det jeg ville sige var, at maden ser virkelig lækker ud!

  SvarSlet
 6. Jamen det er også en fin by med fine oplevelser og skønne gåture til både hund og snart store drengebørn :-) og masser af mad og skønne kager - jeg tror du ville sætte pris på den

  SvarSlet