torsdag den 10. maj 2012

Hjertet kræver hvad det ønsker

Igår fik jeg en hilsen fra Tine, som fik mig til at græde (en lille smule). Hun læser lidt med her, selvom hendes situation afviger en smule fra min. Hun har nemlig fået en lille guldklump, og hun vil så gerne have en mere. Hun genkender nogle af mine triste ord om, hvor hårdt det er at leve med misundelsen og jalousien på de gravide, og angsten for at aldrig opleve at få et barn eller en familie.
Tine rør ved et andet tabu, som handler om man også godt må have alle de negative følelser, når man allerede har fået en baby, og bare gerne vil have en mere.
Og jeg tænker et kæmpestort ja. Det må man gerne!
En af mine veninder sad i samme situation, og vi snakkede meget om det. Nogle af de ord, som blev hos mig efterfølgende, var, at det værste nu var, at man vidste, hvor stor en glæde barnet gav, og nu skulle man aldrig opleve at få en mere. Det er da også en stor sorg. Problemet er jo, når man føler sig som en forældre til et eller flere børn, og man ikke kan få dem. F...ing barnløshed - alene ordet stinker.
Nogengange tror jeg, at forbandelsen ligger i, at vi lever i en tid, hvor alt er muligt og det eneste noget kræver, er man er villig til at sætte alt ind på at opnå (børne)drømmen. Der er bare ingen garantier - til gengæld kan man være sikker på at vejen er belagt med nederlag, mindreværd og smerter af både fysisk og psykisk karakter.
Da jeg var yngre, troede jeg at det med børn var et sikkert stik. Jeg skulle bare lige sørge for at have nogle ting på plads, som min uddannelse og manden i mit liv. Det show gad min krop så bare ikke længere vente på. Så nu sidder jeg her i den perfekte ramme og har drømmen i behold, men ingen gode æg.

Heldigvis jeg lidt doneræg i Spanien, og min slimhinde er atter parat. Jeg har de forløbne uger taget mine mange piller, de 7 hæslige sprøjter og haft en masse angst for at min slimhinde også var gået i stykker. Men alt er godt indtil videre. Den gode danske læge har kigget på slimhinden, og siger den er både tyk og 3 delt. Så mangler jeg bare et GO! fra IVI, så jeg kan få min æggebaby. Jeg er så klar til at få min drøm opfyldt.

5 kommentarer:

 1. Kan kun sige at denne gang MÅ der være held i sprøjten - pøj pøj!

  SvarSlet
 2. Hej Sushistegen! Hvor er det godt at høre at det går godt og at du er klar igen. Jeg går og venter på også at skulle igang med IVF, men jeg synes det var nogle nedslående tal lægen kom med for en 42-årig som bare gerne vil være mor... Der skal kæmpes, men det skal bare lykkes!
  L (Lotte)

  SvarSlet
 3. Jeg følger også med i alt hvad du skriver kære Sushistegen - og ikke mindst føler med dig! Selv om jeg ikke selv har fået børn, er min situation så anderledes fordi jeg aldrig har ønsket dem så inderligt, at jeg har gjort noget for at få dem. Jeg har "bare" manglet den perfekte mand - det er så en anden slags sorg i livet. Men derfor kan jeg bare så godt forstå, hvordan det må fylde næsten alt i livet. Og der er ingen følelser, der er forkerte eller som vi ikke må ha'. Der er måske følelser, der vil være godt for os selv at arbejde med at give en anden betydning, fordi det ellers er for hårdt for os selv. Jeg tror virkelig også på det vil lykkes for jer. Og alt hvad lægerne siger tyder jo på succes ... krydser fingre for dig

  SvarSlet
 4. Søde, søde Sushisteg - Jeg krydser ALT hvad jeg kan, og håber inderligt, at det lykkes denne gang! Hele din/jeres historie påvirker mig altid så meget, når jeg læser det, og jeg får helt sug i maven på dine vegne. Jeg er jo så heldig, at jeg efter lang tids kæmpen endelig fik min lille guldklump (som nogle gange er en djævel ;o) men jeg ved også godt HVOR heldig jeg var! Det er bare sådan en L*RTE situation at stå i :o(

  SvarSlet
 5. @Heidi: nemlig. Vi vil have den gode sprøjte med heldet i :-) Tak

  @Lotte: Det er bare en kamp med de lave tal, men vi kæmper. Jeg hepper også på dig.

  @Tante Sød: Hvor har du ret. Vi har alle forskellige byrder og veje i livet, og derfor er alle følelser gyldige og skal tages alvorligt. Jeg var længe om at finde min loverboy, så jeg forstår udemærket din situation. Og mange tak og krydseriet

  @Camilla: Hvor er du sød. Du har også haft dit at slås med. Tak fordi du deler din historie både den gamle og nuværende om din skønne søn. Jeg bliver altid glad af at læse med hos dig

  SvarSlet