Jeg fik en udskrift af menuen, som jeg har sat ind. Min absolutte favorit var skorzoneroden med mælkeskin, hvor jeg dog elsker smagen af trøffel, bare lugten i sig selv er vidunderlig.
Jeg kan se, at vi fik to ekstra retter, som ikke står på kortet, nemlig en mundrenser af bladselleri- frisk og som issorbet. Vi nåede også lige at klemme en lille ostetallerken ned, men som al den anden mad, der blev serveret, var ostene meget specielle. Jeg, som elsker ost, kunne ikke lide en eneste af de fire som blev serveret. Den første var lidt ligegyldig, smagte lidt af tør parmesanskal. Den næste smagte af gammel luftig sko. Den tredje havde så gennemtrængende en saltsmag, at al smag og eftersmagen forsvandt. Den fjerde var en blåskimmel, som ikke gjorde noget indtryk. Lidt skuffende.
Appetizers
Læder af havtorn og syltet hyldeblomst
Småkage med kogt spæk og solbær
Rygeost og stenbiderrogn, rugbrød og kyllingeskind
Radiser, jord og urteemulsion
Ristet brød og vilde urter, eddike og røget torskerogn
MENU
Rødbede og havesyre
Maltknækbrød
Tørret kammusling og karse
Biodynamiske gryn og bog
Kastanjer og löjrom
Valnødder og karsespirer
Jomfruhummer og söl
Persille og havvand
Skorzonerrødder og mælkeskind
Trøffel fra Gotland
Årgangskartoffel og valle
Løvstikke og Præstost
Konge krabbe og muslinger
Porre og aske
Syltede grøntsager
Pocheret marv og bouillon
Oksekæbe og julesalat
Syltet pære og jernurt
Gulerod
Kærnemælk og anis
Snemanden fra Jukkasjärvi
Multebær og vild timian
Jordskok og merian
Æble og malt
Nomas køkken smager salt og jordigt. Vi snakkede meget om kokkenes evner og fantasi. De fleste af retterne var meget fantasifulde og mærkværdigt sammensat. Der var både smage og kombinationer, som jeg aldrig har prøvet eller forestillet mig. Det er svært at sætte en finger på maden, mest fordi jeg ikke havde nogen fornemmelse af, hvordan det burde smage. Det var en ekstraordinær smagsoplevelse. Det må være sådan, når man bliver introduceret til et helt nyt køkken og dens smage. Hvordan mon kokkene ved, at retten nu er komplet i sin smag?
Det var en super aften og en god oplevelse, som jeg ikke ville være foruden, men det er rigtigt penge at bruge på mad, hvor jeg faktisk kun var glad for en mindre del af retterne.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar